26 Mart 2018 Pazartesi

BSL'de Yılın Genç Oyuncusu kim?

Ve Anket zamanı geldi!!! Sezonun genç basketbolcusunu seçiyoruz! 
Sayfanın sağ tarafındaki ankete oy verebilirsiniz. --->>>

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde haftalar geride kalırken sezona damga vuran oyuncular da yavaş yavaş kendilerini göstermeye başladılar. Özellikle genç yeteneklerimizin performanslarını yakından takip eden Technical Faul olarak biz de geçen yıl olduğu gibi sezonun en başarılı genç basketbolcularının performanslarını değerlendirme zamanını geldiğine karar verdik. Basketbol Süper Ligi'nde forma giyen 1996 ve sonrası doğumlu Türk basketbolcular arasından öne çıkan 10 ismi ve performanslarını (22.hafta itibariyle) sizlerle paylaşıyoruz. Sayfanın sağ tarafındaki anketten favorinize oy verebilirsiniz. Anket Play-Off Final serisi sonuna kadar devam edecektir. 

Rıdvan Öncel (1997) - Banvit:
Performansı bu sezonun Banvit açısından en büyük sürprizlerden, bizim için de aynı zamanda en sevindirici kazanımlardan biri olan Rıdvan Öncel BSL'de 18 maçta ortalama 13:52 dakikada 6.7 sayı - 1.3 ribaunt - 1.6 asist ortalamalarıyla mücadele ediyor. Fazla denemese de %45 ile de üçlük atan Rıdvan, Banvit'in FIBA Champions League'teki başarısında da önemli rol oynayan isimler arasında. 

Tolga Geçim - Rıdvan Öncel - Şehmus Hazer

Tolga Geçim (1996) - Banvit:
Geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlık nedeniyle bir süre basketboldan uzak kalan ve dönüşündeki alışma süresi bu sezonki performansını da etkileyen Tolga, özellikle son haftalarda agresifleşen (olumlu olarak) ve daha istekli gözüken basketboluyla Banvit'e önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor. Ligde 19 maç ve ortalama 17:43 dakikada 6.3 sayı - 2.7 ribaunt - 2.9 asist ortalamaları ve %40'lık bir üç sayı yüzdesiyle oynayan Tolga, boyuna göre oldukça gelişmiş olan saha görüşüyle de yer yer Banvit hücumlarını yönlendirip yüksek asist sayılarına da ulaşabilmekte. 

Şehmus Hazer (1999) - Banvit:
Sezon başında daha çok Bandırma Kırmızı formasıyla izlediğimiz Şehmus, ligin ilerleyen haftalarıyla birlikte A takımda süre alıp hem savunması hem de mücadelesiyle takdir kazandı. 1999 doğumlu ve yaşına göre BSL için oldukça iyi bir fundamental ve penetre yeteneğine sahip olan Şehmus 9 maçta 4.5 sayı - 1 ribaunt ortalaması elde etmiş durumda. 

Okben Ulubay - Darüşşafaka

Okben Ulubay (1996) - Darüşşafaka:
Geçtiğimiz sezon Yeşilgiresun Belediye'deki çıkışı ardından Daçka'ya transfer olan Okben, bu sezon rotasyonun önemli parçalarından biri haline gelmiş durumda. 21 maçta ortalama 16:24 dakika süre alan Okben 4.8 sayı - 1.8 ribaunt - 1.8 asist ortalamalarıyla mücadele ediyor. 

Egehan Arna (1997) - Fenerbahçe Doğuş:
Son Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe'nin kadrosunda Obradovic'ten değerli süreler bulan Egehan bu sezon BSL'de 16 maçta ortalama 11 dakika süre aldı. 4.3 sayı - 0.9 ribaunt - 0.7 asistle mücadele eden Egehan fizik ve mücadele artılarına rağmen, geniş kadro içinde önde gelen sayı opsiyonlarından olmadığından dolayı bu mücadelesinin meyvelerini istatistiklere yansıtamamış durumda. 

Ege Arar (1996) - Galatasaray Odeabank:
İki sezondur Galatasaray uzun rotasyonunun önemli bir parçası haline gelen Ege Arar bu sezon 22 maçta maç başına ortalama 16 dakika süre aldı. 4.3 sayı - 5.2 ribaunt - 1.1 asist - 0.8 blok ortalamalarıyla mücadele eden Ege'nin %35'lik serbest atış yüzdesi performansının fauller nedeniyle düşmesine neden olurken, pota altındaki mücadelesi onun sezon içinde bir double-double performansı sergilemesini beraberinde getirdi. 

Egemen Güven - Pınar Karşıyaka

Egemen Güven (1996) - Pınar Karşıyaka:
Sezon başında Pınar Karşıyaka pota altında ciddi dakikalar alan ve Banic transferine kadar da rotasyonun önemli bir parçası olan Egemen sakatlığına kadar süre aldığı 15 maçta ortalama 16:30 dakika sahada kalırken, 6.4 sayı - 4 ribauntluk bir ortalama yakaladı. FIBA Champions League'te de 13 maçta 5.2 sayı ile oynayan Egemen'in sakatlık sonrası daha istekli ve agresif bir şekilde sahalara dönüp fiziksel olarak kendini geliştirmesi kariyeri açısından oldukça belirleyici olacak. 

Berk Uğurlu (1996) - Pınar Karşıyaka:
Karşıyaka'nın Fenerbahçe'den kiraladığı Berk bu sezon yeşil kırmızılı takımdaki sakatlıkları ve kadro darlığını da iyi değerlendirip 21 maçta aldığı ortalama 26 dakikada 8 sayı - 2.1 ribaunt - 3.1 asist - 0.8 top çalma istatistiği yakaladı. Şampiyonlar Ligi'nde de 17 maçta 8.4 sayı - 2.9 asist - 1.2 top çalma ortalamaları elde eden Berk, performansıyla adeta önümüzdeki sezon için Obradovic'e mesaj verirken, kritik maçlarda aldığı sorumlulukla da büyük maçlar oynamaya hazır olduğunu ispatlamış oldu. 

Berk Uğurlu - Pınar Karşıyaka

Yiğit Arslan (1996) - Tofaş:
Bu sezonun flaş takımı Tofaş'ın rotasyonunun önemli parçalarından Yiğit, Crocker transferi sonrası süreleri azalmış olsa da 21 maçta yakaladığı 4.9 sayı - 1.5 ribaunt - 0.6 top çalma ortalaması yakalamış durumda. Oldukça düzgün bir bileğe sahip olan Yiğit'in 7 Days Euro Cup'taki 8 maçta da 4.9 sayı ortalaması yanında %67 (12/18) ile üç sayı isabeti sağladığını da eklemeden geçmeyelim. 

Yiğit Arslan - Tofaş

Enes Taşkıran (1997) - Yeşil Giresun Belediye:
Geçtiğimiz sezondan sonra bu sezon da Giresun ekibinin önemli parçalarından biri haline gelen Enes Taşkıran 22 maçta 21:30 dakika süre alarak 7.9 sayı - 1.7 ribaunt - 1.2 asist istatistiği yakalamış durumda. Oyunun hem hücum hem savunma tarafında aktif olan ve aldığı sürelerle BSL tecrübesini artıran Enes özellikle sezonun ilk yarısındaki performansıyla 9 maçta çift haneli sayılara ulaşmış durumda. 

6 yorum:

  1. Karşıyaka basketbolda çok iyi yerlere geldi. Genç oyuncuları ve alt yapısı da gerçekten çok iyi. Umarım Türkiye’de basketbol çok çok daha iyi yerlere gelir.

    YanıtlaSil
  2. Bu sezon Rıdvan Öncel, Berk Uğurlu sezon genelinde Tolga Geçim ve Şehmus Hazer de son haftalarda çıkıştalar. Enes de sezon başındaki performansına geri dönmeli bir an önce.

    YanıtlaSil
  3. Ben oyumu Rıdvan Öncel'den yana kullandım ortaya koyduğu performans diğerlerine göre daha ön planda en azından benim için.

    YanıtlaSil
  4. oylar rıdvana bu genç yaşına rağmen güzel bir gelişim sağladı.

    YanıtlaSil
  5. Bnce en iyi yıldızı, tolga geçim :)

    YanıtlaSil
  6. benim oyum tolgaya diğerleri arasında en stabil oynayanı tolga olduğu içni oyumu ona veriyorum

    YanıtlaSil