17 Mart 2018 Cumartesi

Banvit'in 3 genci zirveyi salladı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde bugün Tofaş'ın konuğu olan Banvit, son çeyrekte altyapısından yetiştirdiği üç isim Tolga Geçim, Rıdvan Öncel ve Şehmus Hazer'in etkili basketboluyla sahadan 104-93 galip ayrıldı ve Tofaş'a liderlik yarışında önemli bir darbe vurdu. Banvit bu galibiyetle 21.maçında 13. galibiyetini alıp ilk dört yarışında iddiasını sürdürürken, 6 maçlık galibiyet serisine son veren Tofaş ise bu sezonki dördüncü yenilgisini aldı. Tolga, Rıdvan, Şehmus üçlüsü ise Tofaş'ın 104 sayısından 39'unu (ki maç sonunda farkın tekrar açıldığı dönemdeki kritik sayıların altını çizmek lazım) kaydederek galibiyette önemli pay sahibi oldular. 

Tolga Geçim - Şehmus Hazer - Rıdvan Öncel

Büyük bölümünde üstünlüğün iki takım arasında değiştiği ve bölüm bölüm büyük çekişme içinde geçen karşılaşmanın ilk devresi 43-42 Banvit üstünlüğüyle tamamlandı. Üçüncü çeyrekte Henry ve Mejia'nın sayıları ev sahibi Tofaş'ı bir adım öne taşırken, periyodun son 4 dakikasına 60-54 Tofaş üstünlüğüyle girildi. Bu sırada Rıdvan, Tolga, Erkin üçlüsünün oyuna girmesi Banvit'in mücadele gücünü artırırken, son 10 dakikaya girildiğinde skorbordda 69-64 Tofaş öndeydi. 

Final periyoduna Vidmar ve Taylor'un skor gücü yanında Rıdvan'ın asist ve basketiyle başlayan Banvit 11-0'lık bir seriyle üstünlüğü eline geçirdi. Savunmada Rıdvan - Tolga ikilisinin mücadelesiyle Tofaş'a kolay basket şansı tanımayan Banvit, Tolga'nın yönlendirdiği oyunda Caloiaro'nun yüzdeli hücumlarıyla son 5 dakikaya 88-76 önde girdi. Crocker ve Henry'nin üçlükleriyle gelen 9-0'lık Tofaş serisi son 3.5 dakikaya girdiğimizde farkı 3 sayıya indirirken, bu dakikadan itibaren Banvit'in genç yıldız adayları direksiyona geçtiler. Önce Rıdvan ardından Tolga'dan gelen sayılarıyla Tofaş'ın hızını kesen Banvit, Tolga Geçim'in (sezon başından beri belki de en agresif oyunuyla gelen) sayı ve asistleri, Şehmus Hazer'in de art arda 8 sayısıyla farkı tekrar çift hanelere çıkarıp zorlu deplasmandan 104-93'lük galibiyetle ayrılarak çok değerli bir avantajı elde etti. 

Angelo Caloiaro'nun 16 sayı - 4 ribaunt - 4 asistle en skorer isim olduğu Banvit'te Rıdvan Öncel 14 sayı (6/8 saha içi isabeti) - 4 asist - 1 top çalma ile etkili olurken takımın en skorer ikinci ismi oldu. Şehmus Hazer maçın sonunda kaydettiği 8 sayının da etkisiyle 5/6 saha içi isabeti sonrası 13 sayıya ulaşırken yaptığı 1 asist ve savunmadaki enerjisiyle de Banvit'e önemli katkıda bulundu. Sezon başından beri büyük bir merakla ne zaman beklenen patlamayı yapıp istikrarı yakalayacağını gözlemlediğimiz Tolga Geçim ise bugün hem skor hem de takımın direksiyonuna geçme anlamında oldukça başarılı bir performans sergilerken, 12 sayı - 8 asist - 2 ribaunt - 1 top çalma ile mücadele etti. Tolga aynı zamanda saha görüşü, asistleri ve agresif oyunu sonrası maçın sonlarında Filipovski'nin hücumları yönlendirmede güvenip tercih ettiği isim oldu. 

7 yorum:

  1. banvitin gençleri deprem etkisi yapıyor fişek gibiler mübarek. bakalım neler olacak diğer maçta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. banwid gencleri bence göz doldurdu bu macta. ileriye yonelik ısık sacıyorlar

      Sil
  2. Açıkcası Banvit'i ben sevmiyorum ama haklarını yemeyelim iyi oynadılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. takıma ısınamayabilirsiniz abiki ama yiğidi oldur hakkını yeme demisler iyi oynuyorlar

      Sil
  3. Tolga bu sezon hiç bu kadar gayretli oynamamıştı. Çift haneli sayı ve 8 asistle de bunu taçlandırdı. Sonraki maçlarda da bu performansın devamını bekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Gencler onemli. Alt yapiyanyatirim diye bosjna demiyorlar. Gencleri kazanmak lazim

    YanıtlaSil
  5. Hocan harika bir sayganiZ var sayfaya her giridigmde tarihi maçlarda tekrar yapıyorum emeginize saglik.

    YanıtlaSil