10 Mart 2018 Cumartesi

Bandırma'nın çocukları Banvit'i uçurdu

Basketbol Süper Ligi'nde 20. haftanın açılış maçında Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu'nda YeşilGiresun Belediye'yi konuk eden Banvit, altyapısından yetişen gençlerden de önemli katkılar aldığı maçı 104-80 kazanarak bu sezonki 12. galibiyetini elde etti. Baştan sona önde götürdüğü maçın ilk devresini de 62-34 önde tamamlayan Banvit, kadrosundaki tüm oyunculara süre verdiği ve skor katkısı elde ettiği maçtan farklı şekilde galip ayrıldı. Banvit maçın son 7 dakikasında tamamı alt yapısından yetişme genç Türk milli takım oyuncularıyla mücadele ederken bu oyunculardan üçü çift haneli sayılara ulaşarak maça ayrı bir anlam kattılar. 

Rıdvan Öncel - Banvit - Yeşil Giresun Belediye

Banvit'in gençlerinden Rıdvan Öncel 22 dakika süre aldığı maçı 5/7 saha içi isabetiyle 11 sayı - 4 asist - 3 ribaunt ile tamamlarken, hafta içi Basketball Champions League maçında Rıdvan ile birlikte dikkat çeken isimlerden biri olan 1999 doğumlu Şehmus Hazer de süre aldığı 19 dakikada 10 sayı - 4 ribaunt - 1 top çalma - 1 blok istatistikleriyle bu maçta da etkili oldu. Yine 1999 doğumlu Erkin Şenel 14 dakika süre alıp 9 sayı - 3 ribaunt - 2 asist, Tolga Geçim 15 dakikada 2/3 üç sayı ile 10 sayı - 1 ribaunt yaparken, 1999 doğumlu pivot Ragıp Berke Atar da 9.5 dakikada 1 sayı - 6 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladılar. 

Erkin Şenel - Banvit - Yeşil Giresun Belediye

Banvit'te 104-80'lik galibiyette en skorer isim 9/10 saha içi isabetiyle 21 sayı - 4 ribaunt ile karşılaşmayı tamamlayan Angelo Caloiaro olurken, YeşilGiresun Belediye forması giyen genç oyuncularımızdan Enes Berkay Taşkıran 10 sayı - 2 ribaunt, Leon Harun Apaydın 6 sayı - 2 ribaunt - 2 asist ve Erkan Yılmaz da 6 sayı - 3 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladılar. 

7 yorum:

  1. süpersiniz gençler, sizde büyük bir gelecek görüyorum. böyle devam edin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süre alırlarsa bu şekilde devam edecekler ve kendilerini geliştireceklerdir. Aldıkları sürenin hakkını veriyorlar.

      Sil
  2. 99'lu çocuklar show yapıyor. sanıyorum ki yaşlandık.

    YanıtlaSil
  3. Alt yapi sporda cok onemlidir. Alt yapisina onem veren klupler bonservissi spirxu yeyistirip satabilirler. Boykece fabrika gibi calisirlar

    YanıtlaSil
  4. Maçın ilk devresinde galibiyetin sahibi belli olmuştu diyebiliriz. Gerçekten iyi sayı yaptılar.

    YanıtlaSil
  5. ilk yarıda macın bittiğini bende dusunmustum acıkcası. ama yinede belli olmaz diyerek izlemeye devame ttim

    YanıtlaSil
  6. Emre Özçakı12 Mart 2018 21:27

    Banvit altyapıya yaptığı yatırımın karşılığını alıyor. Hakediyorlar bu sonuçları. Umarım bu çocuklar ileride milli takımda da büyük başarılar kazanırlar.

    YanıtlaSil