8 Haziran 2017 Perşembe

OAKA'da Panathinakos kazandı, seri 2-2...

Yunanistan'da Play-Off final serisinin dördüncü maçında OAKA'da Olympiacos'u konuk eden Panathinaikos ilk yarıda elde ettiği skor üstünlüğünü maç sonuna kadar koruyarak rakibini 71-58 ile mağlup etti. Panathinaikos'un galibiyetiyle 2-2'ye gelen seride şampiyonu Pire'de oynanacak beşinci ve son maç belirleyecek. Olympiacos'un kazanması halinde şampiyonluk serisini üç yıla çıkaracağı finallerde, Panathinakos da deplasmanda kazanıp iki yıl aradan sonra bir kez daha şampiyonluğu elde etme peşinde olacak. Bugüne kadar Pana'nın 34, Oly'nin ise 12 şampiyonluğu bulunuyor. 


Karşılaşmanın ilk çeyreğinde Olympiacos'un 7 top kaybı yapması ve pota altında Milutinov, Young ve Printezis'in faul problemine girmesiyle oyunun kontrolü Panathinaikos'a geçti. Ev sahibi ekip ise ilk 9 dakikada 1/11 saha içi isabetiyle oynasa da, serbest atış çizgsinden gelen 10/10 isabetle skor üstünlüğünü elde ederken ilk çeyreği 18-11 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Calathes'in asist ve sayılarıyla skordaki üstünlüğünü koruyan Panathinaikos, Mike James'in de devreye girmesiyle devreyi 39-28 önde kapattı. İlk devrede Calathes maçın fark yaratan ismi olurken, 5/6 saha içi isabetiyle kaydettiği 12 sayı - 2 asist - 2 top çalma yanında Spanoulis'e kurduğu üstünlükle dikkat çekti. 


Soyunma odası dönüşü iki takımın da hücum konsantrasyonunun oldukça düşük olduğunu izledik. Panathinaikos bu dakikalarda pota altından bulduğu sayılarıyla hücum sıkıntısını çözerken, Olympiakos ise hücum problemine uzun süre bir çare bulamadı. Devrenin ilk 5.5 dakikasında konuk ekip saha içi isabeti bulamazken, Panathinaikos'un 6-2'lik serisi farkı 15 sayıya çıkardı. Pana'da Mike James sazı eline alıp; Gabriel, Singleton gibi isimler pota altının yanında dış şutlarda da etkili olunca Olympiacos hem hücum hem de savunmada oyundan iyice koptu ve son 10 dakikaya 59-39 ev sahibi ekip üstünlüğüyle girildi. Final periyodunda basketboldan çok iki takım oyuncuları arasındaki küçük çaplı gerginlikler ve kişisel meydan okumalar dikkat çekerken, rölantide geçen son çeyreği 71-58 üstün tamamlayan Panathinaikos final serisinde durumu 2-2'ye getirdi. 

Panathinaikos'ta Nick Calathes 14 sayı - 4 asist, Mike James 13 sayı - 5 asist - 2 top çalma, Ioannis Bourousis 12 sayı ve Chris Singleton 14 sayı - 9 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynarlarken, Olympiacos'ta Errick Green 20 sayı ile en skorer isim oldu. Takım istatistiklerinde en dikkat çekici nokta Olympiacos'un 23 top kaybına karşı sadece 3 top çalması olurken, Panathinaikos 7 top kaybı - 12 top çalma ile karşılaşmayı tamamladı. 

1 yorum:

  1. Pire'deki maç çok gergin geçecektir. Ortada bir maç olacak. Normalde Olympiacos favori olsa da, son maçtaki fark iki takım için de havayı biraz değiştirmiş durumda.

    YanıtlaSil