4 Haziran 2017 Pazar

Khimki Moscow 2017-18'te Euroleague'te

Fenerbahçe'nin sezonu şampiyon olarak tamamladığı Turkish Airlines Euroleague'te önümüzdeki sezon mücadele edecek takımların çoğu belli olurken, henüz sahibi belli olmayan üç biletten biri daha netlik kazandı. VTB League yarı finalinde Zenit St.Petersburg ile finale yükselme mücadelesi veren Khimki Moscow Region, serinin beşinci maçında rakibini 90-84 mağlup ederek hem final hem de önümüzdeki sezon için Euroleague vizesini cebine koymuş oldu. 


Serinin ilk iki maçını kaybeden Khimki Moscow, sahasında oynadığı üçüncü ve dördüncü maçları kazandıktan sonra, serinin beşinci maçında St.Petersburg deplasmanında maçın büyük bölümünü önde götürdü. Son 2 dakikasına 78-78 eşitlikle girilen maçta kalan sürede daha etkili olan ve son dakika içindeki serbest atışlarda hata yapmayan Khimki sahadan 90-84 galip ayrılıp 2-0 geriye düştüğü seriyi kazanırken, Alexey Shved 28 sayı - 6 asist - 4 ribaunt ile galibiyetin mimarı oldu. 

Khimki Moscow'un önümüzdeki sezon için 14. bileti almasından sonra sahibi belli olmayan iki Euroleague vizesi kaldı. Bunlardan birini Bundesliga'da Brose Bamberg ile EWE Baskets Oldenburg arasındaki final serisinin galibi kazanacakken, diğer vize ise Wild Card yoluyla bir takıma gidecek. 

1 yorum:

  1. İspanya'dan beşinci takıma izine verilip verilmemesine bağlı Valencia'nın katılımı Wild Card tartışmalarına son verebilir.

    YanıtlaSil