29 Haziran 2017 Perşembe

12 Cesur Yürek şampiyonluk için sahada

Tekerlekli sandalye basketbol milli takımımız, İspanya'nın Tenerife şehrinde devam eden Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonluğu için sahaya çıkıyor. Çarşamba günü oynanan yarı finalde Almanya'yı 68-64 ile mağlup eden 12 Cesur Yürek, cuma günü Büyük Britanya karşısında şampiyonluk maçına çıkacak. Son ikisi finalde Türkiye'yi yenerek kazanılmış olmak üzere, son üç Avrupa şampiyonasının şampiyonu olan Büyük Britanya karşısında geçtiğimiz yıl Paralimpik Oyunları'nda da bronz madalya maçını kaybeden 12 Cesur Yürek, cuma akşamı oynayacağı maçta bir anlamda bu maçların rövanşını almaya çalışacak. 



Turnuvanın grup maçlarında İsrail'i 90-37, Litvanya'yı 77-53, Almanya'yı 87-45, İsveç'i 71-58 ve grup liderliği maçında da finaldeki rakibi Büyük Britanya'yı 71-60 mağlup eden Milli Takımımız, çeyrek finalde İtalya'yı 66-63 yenerken, yarı finalde de Almanya'yı 68-64 mağlup etti. Grup maçlarındaki rahat galibiyetler sonrası, çeyrek final ve yarı finalde oldukça çekişmeli iki maç oynayan 12 Cesur Yürek, özellikle Almanya karşısında son 1.5 dakikaya 3 sayı geride girmesine rağmen, Ferit, Kaan ve Özgür'ün sayılarıyla yakaladığı 7-0'lık seri ve Özgür Gürbulak'ın 36 sayı - 9 asist - 6 ribauntluk performansıyla finale yükselmeyi başardı. 


Cuma akşamı Büyük Britanya karşısında finallerdeki uğursuzluğunu yenip, ilk Avrupa şampiyonluğunu kazanmaya çalışacak milli takımımızda Özgür Gürbulak 25 sayı ortalamasıyla turnuvanın sayı krallığında ve 7.86 asist ortalamasıyla asist krallığında ilk sırada yer alırken, 7.6 ribaunt ile de bu istatistikte altıncı sırada yer alıyor. Takım istatistiklerinde ise Büyük Britanya 83 sayı ile şampiyonanın en skorer takımı olarak dikkat çekerken 12 Cesur Yürek de 75.7 ile bu kategoride ikinci sırada yer alıyor. Tabi bu noktada millilerimizin savunmasının ise Büyük Britanya'dan maç başına 4 sayı az yediğini de belirtmeden geçmeyelim. Zorlu finalde 12 Cesur Yürek'e sonsuz başarılar diliyor, Türkiye'ye Avrupa şampiyonu unvanıyla dönmelerini umuyoruz. 

1 yorum: