10 Haziran 2017 Cumartesi

ASVEL rüyası 1 sayıyla sona erdi

Fransa ProA'da sezona Tony Parker desteği ve yüksek bir bütçeyle başlamasına rağmen normal sezonda beklenen performansın altında kalan ASVEL'in Play-Off'larda sürdürdüğü direnç dün akşam Strasbourg deplasmanında sona erdi. Sekizinci sıradan Play-Off'lara katılıp şampiyonluk kovalamaya başlayan ASVEL, yarı final serisinde de Strasbourg karşısında deplasmanda 2-0 öne geçmesine rağmen sonrasındaki 3 maçı kaybedip sezonu tamamladı. İşin ilginç yanı ise ASVEL'in Play-Off'lardaki tüm maçlarında kazananın son dakika içinde 3-4 sayıdan az farklarla belirlenmiş olması. Zira ASVEL dün de son çeyrekte öne geçmesine rağmen sahadan sadece 1 sayı farkla 69-70 yenik ayrıldı. ASVEL'in bir diğer ilginç özelliği ise Play-Off'larda sahasında hiç kazanamaması. 


Normal sezonu sekizinci sırada tamamlayan ASVEL, Play-Off ilk turunda normal sezon lideri Monaco ile karşı karşıya geldi. Bu sezon Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde de Final-Four yapmış rakibi karşısında ilk maçı deplasmanda 72-69 kazanan ASVEL, kendi sahasındaki ikinci maçta yenilmesine rağmen, Monaco'daki son maçı 74-71 kazanıp yarı finale yükselmişti. Yarı finalde de normal sezon dördüncüsü Strasbourg ile eşleşen ASVEL, deplasmandaki ilk maçı 74-72, ikinci maçı da 74-73 kazanarak 2-0'lık avantajı yakaladı. Fakat kendi sahasında yine istediği sonuçları alamayan ve dönem dönem önde götürdüğü maçların son çeyreklerinde devamlılık sağlayamayan ASVEL üçüncü maçta 64-67, dördüncü maçta da 64-68'lik yenilgiler alarak beşinci ve son maçta Strasbourg deplasmanına gitti. 


Play-Off'larda sahasında hiç kazanamayan, deplasmanda ise hiç kaybetmeyen ASVEL, Strasbourg deplasmanında da ilk yarıyı 34-33 önde kapattı. Son çeyreğe 56-54 Strasbourg üstünlüğüyle girilirken, bitime 4 dakika kala Casper Ware ile  63-60'lık üstünlüğü yakalayan ASVEL, Jeremy Leloup ve AJ Slaughter'dan gelen sayılara engel olamayarak sahadan 70-69 mağlup ayrıldı ve sezonu yarı finalde noktaladı. Tony Parker ve Nicolas Batum'ın önderliğinde önümüzdeki sezon bütçesinin artması beklenen ve bu bağlamda bu sezonki derecesi de oldukça merak edilen ASVEL'in sekizinci sıradan gelip küçük bir farkla finallerin uzağında kalması önümüzdeki sezonki yapılanma için de şüphesiz ipuçları vermiştir. 

0 comments:

Yorum Gönder