23 Nisan 2017 Pazar

Liga Endesa'da Play-Off savaşları

İspanya Erkekler Basketbol Ligi Liga Endesa'da normal sezonun bitmesine 4 hafta kala Play-Off hesapları iyice karıştı. Daha önceki yazılarımdan birinde de belirttiğim gibi bu sezon zirve adaylarının artmasıyla daha heyecanlı bir hal alan ligde, yedi takım sadece 3 galibiyetlik bir aralıkta Play-Off'a olabilecek en iyi yerden girmenin peşinde koşarlarken, bu durum bize Play-Off'lardaki olası sürprizler için de bir ışık yakmış durumda. Son beş sezonda seyrettiğimiz Real Madrid - Barcelona final serileri sonrası, uzun süre ardından finalin ismi değişecek gibi gözüküyor. 


30. hafta maçlarının tamamlandığı ligde, Avrupa Kupaları nedeniyle ertelenen maçlar bazı takımların üç, bazılarının ise beş maçı kalmasına neden olurken, lider Valencia Basket ile yedinci Unicaja Malaga arasında sadece 3 maç fark bulunmakta. Lider Valencia ile birlikte ikinci Real Madrid'in 7 mağlubiyetleri (sezon sonunda ikili averajda Real üst sırada olacak), üçüncü Baskonia'nın 8 mağlubiyeti, dördüncü ve beşinci sırayı paylaşan Barcelona Lassa ve Iberostar Tenerife'nin dokuzar, Herbalife Gran Canaria ve Unicaja Malaga'nın ise 10'ar mağlubiyetleri var. Kalan maçlara ve fikstüre baktığımızda Valencia ve Raal Madrid'in kayıpsız olarak normal sezonu zirvede kapatacaklarını tahmin edebilir; fakat geri kalan kısım tam bir soru işareti. Iberostar Tenerife, Baskonia, Barcelona  ve Unicaja Malaga'nın aralarında oynayacakları maçlar sıralama açısından önemli olmakla birlikte nispeten daha kolay bir fikstüre sahip Gran Canaria'nın da önünü açabilecek nitelikte. Sekizinci sıra ise çok büyük ihtimalle Andorra'nın olacak. 


Play-Off'lara baktığımızda ilk üç sırada bulunan takımlardan (Valencia, Real Madrid ve Baskonia) ikisini Play-Off finali için favori görmekle birlikte kalan takımların da her an süpriz yapabileceklerini göz ardı etmemek gerekir. Zira favori göterdiğim takımlardan Real Madrid'in normal sezonda Malaga, Gran Canaria ve Tenerife maçlarını kaybettiği, Baskonia'nın yine Malaga ve Gran Canaria deplasmanlarından eli boş döndüğünü hatırlatalım. Euroleague'ten elendikten sonra tüm dikkatini Liga Endesa'ya vermiş Barcelona Lassa ve bu haftasonu oynayacağı Şampiyonlar Ligi Final-Four'u sonrası lige odaklanacak Iberostar Tenerife'nin de (son 5 haftadaki 4 yenilgiyi Final-Four'un yarattığı konsantrasyon bozukluğuna vermek doğru olabilir) her an bir sürprize imza atabileceğini unutmayalım. Mayıs sonunda çok zevkli bir Play-Off dönemi bizleri bekliyor. 

0 comments:

Yorum Gönder