22 Nisan 2017 Cumartesi

Darüşşafaka avantajını nasıl koruyabilir?

Turkish Airlines Euroleague Play-Off'larının ikinci maçları takımlarımız için olabilecek en iyi senaryoların gerçekleşmesiyle sonlandı. Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş'un deplasmanda kazanarak serilerinde saha avantajlarını ellerine geçirdikleri Play-Off serilerinde heyecan önümüzdeki hafta Türkiye'de oynanacak maçlarla devam edecek. Final Four yolunda mücadeleyi sürdüren takımlarımızdan Darüşşafaka Doğuş da 83-75 kaybettiği ilk maç sonrasında,  ikinci maçta Real Madrid karşısında 84-80'lik ses getiren bir galibiyet elde etti. Play-Off'a sekizinci sıradan giren Daçka'nın normal sezon lideri Real Madrid karşısında saha avantajını yakaladığı bu galibiyeti sonrası serinin istatistiklerine biraz göz atalım dedim...


İki maçta rakamlara baktığımızda Darüşşafaka'nın sayı yükünü Wanamaker, Wilbekin ve Clyburn'ün çektiğini görüp normal karşılayabiliriz. İkinci maçta ise bu üçlüye Zizic ve Harangody'den destek gelmesi alınan galibiyetteki x faktörlerdi. Son maçlarda performansında düşüş gözlenen Ante Zizic'in 8/10 saha içi isabetiyle 17 sayı - 8 ribauntluk performansı ve Harangody'nin iki maçta toplam 5/5 üç sayı isabeti yakalaması Daçka'nın iki mücadelede de sürekli maçın içinde olmasını sağladı. Yakaladığımız saha avantajını iyi değerlenirip seriyi İstanbul'da bitirmek istiyorsak Zizic - Harangody ikilisinin performansları Daçka için oldukça belirleyici olacak. Tabi bunları yazarken Real Madrid'in de ilk iki maçta Llull - Ayon ikilisi haricindeki skor opsiyonlarını kullanmada çok da başarılı olmadığını izledik. Eldeki malzemenin bolluğunu biliyoruz; dolayısıyla iyi savunmaya önümüzdeki 80 dakikada da devam etmek, İspanyol ekibinin her an ateşlenebilecek silahlarını iyi kilitlemek Final Four'a giden yolun olmazsa olmazı. 


Darüşşafaka Doğuş serinin ilk iki maçında Real Madrid'e karşı ribaunt üstünlüğü sağlarken, Ayon'un yüksek skoruna rağmen pota altı hakimiyetini rakibine bırakmadı. Daçka için bu iki mücadeledeki en olumsuz ve ciddiyetle üzerinde durulması gereken konu ise asistlerdi. Real Madrid'in asistlerde ilk maçta 21-10, ikinci maçta da 20-10 üstünlük kurması bana göre sıradan bir istatistiğin çok ötesinde. Zira Darüşşafaka Doğuş zaten 14 ortalama ile Euroleague sezonunun en az asist ortalamasına sahip takımıyken son iki Real Madrid maçında bu sayıyı 10'a düşürdü. Bu da takım performansının ne kadar bireysel çabalara bağlı olduğunu göstermekte. Karşılarında ise 20.5 ortalamayla bu alanda lider bir takım bulunuyor. Belki Daçka'nın takım kurgusu ve oyuncuların yapısı da bireysel oynamaya daha yatkın; fakat Real Madrid gibi bir takıma karşı 3 gün içinde iki galibiyet almayı istiyorsak topu iyi çevirmeli ve takım oyunuyla, asist üzerinden sayılarla bulacağımız skorları artırmalıyız. Bu anlamda Darüşşafaka'ya önümüzdeki haftaki kritik mücadelelerde başarılar diliyor, iki galibiyetle Final-Four'a kalmasını tüm kalbimle istiyorum. 


0 comments:

Yorum Gönder