3 Aralık 2016 Cumartesi

TED Kolej sonunu getiremedi: 85-67

Basketbol Süper Ligi'nde sekiz hafta sonunda henüz galibiyetle tanışamayan iki takımdan biri olan TED Ankara Kolejliler, İstanbul'da konuk olduğu Demir İnşaat Büyükçekmece karşısında maça çok hızlı başlamasına rağmen, dar rotasyon etkisiyle ilerleyen dakikalarda üstünlüğünü koruyamayarak sahadan farklı şekilde mağlup ayrıldı: 85-67. Böylece dokuzuncu maçından da yenilgi alan Ankara ekibi bugün yine Beşiktaş Sompo Japan'a yenilen Best Balıkesir ile birlikte ligin dibine demir attı. 

Sezon başındaki kötü başlangıç sonrası yapılan birkaç takviye ile birlikte biraz olsun canlanmaya başlayan TED Ankara Kolejliler bugün İstanbul deplasmanında maça oldukça hızlı başladı. Kadrosundaki beş yabancıyı mümkün olduğunca sahada tutarak maçlara ortak olmayan çalışan Ankara ekibi, ilk çeyrekte bu beşlinin etkili oyunu ile farkı 14 sayıya kadar çıkardı: 23-9. Thomas, Carter ve Hummer'ın skorer oyunlarıyla ilk çeyreği 23-11 önde tamamlayan TED, sezonun ilk galibiyeti için umutlanırken, ikinci çeyrekle birlikte benchi kullanamamaktan kaynaklı savunma direncinin düşmesiyle birlikte durgunlaşmaya başladı. Çeyreğe 7-0'lık seriyle başlayan Büyükçekmece farkı yavaş yavaş kapatırken, çeyrek sonunda da 12-2'lik bir seri yakalayınca devre sonunda skora dengeyi getirdi: 36-36.


Soyunma odası dönüşü çeyreğin ilk 5.5 dakikasında da skordaki denge korunurken, sonrasındaki dakikalarda TED Ankara Kolejliler oyundan kopmaya başladı. Shorter ve Thomas'a skorda destek gelmeyince fark açılmaya başlarken, fark açıldıktan sonra Hummer'dan gelen sayılar TED Kolej'i geri döndürmeye yeterli olmayınca karşılaşma 18 sayılık bir farkla sona erdi. TED Ankara Kolejliler'de Devin Thomas 21 sayı - 9 ribaunt - 4 asist - 3 blok ve Jerod Shorter 11 sayı - 9 ribaunt - 8 asist - 3 top çalma ile ayakta kalan isimler olurlarken Ian Hummer da fark açıldıktan sonra gelen sayılarla 17 sayı - 7 ribaunt - 2 blok istatistiklerine ulaştı. Konuk ekipte Morrison 1/10 saha içi isabetiyle 4 sayı kaydederek hayal kırıklığı yaratırken, sayı kaydeden tek Türk isim 2 sayı ile Onat Akış oldu. 


Demir İnşaat Büyükçekmece farklı galibiyette pota altında rakibine ciddi bir üstünlük sağladı. Ribauntlarda 44-33'lük bir üstünlük kuran ev sahibi ekip, Stipanovic - Caloiaro - Seawrigth üçlüsünü oldukça etkili kullandı. Büyükçekmece'de Ceyhun Altay 5/10 üçlükle gelen 20 sayıyla en skorer isim olurken, Kennet Hayes 14 sayı, Angelo Caloiro 13 sayı - 11 ribaunt, Osiris Eldridge ve Kahiem Seawrigth 10'ar sayı ve Andrija Stipanovic 8 sayı - 11 ribaunt ile galibiyette pay sahibi oldular. 

0 comments:

Yorum Gönder