30 Aralık 2016 Cuma

Galatasaray'dan 2016'ya kabus gibi veda

Galatasaray Odeabank bu akşam Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk ettiği Brose Bamberg'e 75-90 yenilerek 2016'daki son maçında taraftarını mutlu edemedi. Sezon başında taraftarlara yüksek hedefler sunan; fakat kadro uyumundaki sıkıntılar ve sakatlıklar nedeniyle bir türlü beklenen sonuçları alamayan Galatasaray böylece Turkish Airlines Euroleague'de sezonun ilk yarısını 15 maçta sadece 4 galibiyetle son sırada tamamladı. Maç sonrası taraftarlar takımı protesto ederken, Ergin Ataman'a da tepki gösterdiler. 


Abdi İpekçi Spor Salonu'daki karşılaşmaya hava koşulları nedeniyle taraftarların ilgisi önceki maçlara oranla düşük olurken, Galatasaray'ın sahadaki basketbolu da hava koşullarından etkilenmiş gözüktü. Sarı kırmızılılarda Austin Daye ve Alex Tyus dışında, parke soğuktan buz tutmuşcasına, ayakta kalabilen oyuncu olmazken Tibor Pleiss da maça iyi başlamasına rağmen faul problemine girince sadece 15 dakika sahada kalabildi ve katkısı sınırlı oldu. Fakat şunu söylemek gerekir ki, bu denli önemli bir maçta takım için ne kadar değerli olduğunu bildiği halde aldığı basit fauller Pleiss'in kısıtlı süredeki başarılı performansını (14sy-4rb-1bl) gölgede bıraktı. Blake Schilb ve Vladimir Micov vasatın üzerine çıkamayıp, Sinan Güler de 7 asistine rağmen skor katkısı olarak zayıf kalınca Galatasaray için ağır yenilgi kaçınılmaz oldu. 


Galatasaray Odeabank'ta hafta içinde takıma dahil olan Uruguaylı Bruno Fitipaldo beklenmedik şekilde kadroda yer alırken, kendisine Ergin Ataman tarafından 10 dakika da süre verildi. Kişisel fikrim takıma henüz birkaç gün önce katılmış bir oyuncunun Euroleague seviyesinde bir maça çıkmasının doğru olmadığı ve sezon başından beri süreleri kısıtlı olsa da takımla birlikte çalışan Can Korkmaz'a verilecek birkaç dakikanın Galatasaray için daha faydalı olacağı yönünde olsa da, Fitipaldo'nun performansına laf etmek için de henüz erken olduğunu düşünüyorum. Takıma henüz adapte olamayan Fitipaldo 10 dakikada 0/2 saha içi isabeti ile 0 sayı, 2 asist ve 1 top kaybı ile maçı tamamlarken, ilk maç itibariyle Euroleague sertliğinin de gerisinde bir guard izlenimi verdi. Yine de birkaç hafta daha takımla çalıştıkça Uruguaylı oyun kurucu için daha net bir fikir edineceğiz. 

Bu akşam Galatasaray'da katkı vermesi beklenip de bunu yapamayan en önemli iki isim ise Jon Diebler ve Sinan Güler oldu. Bu sezonki yapıda önceki sezonların aksine sayı yükünü çekmekte de önemli rolü olan Sinan Güler maçı 7 asistle tamamlamasına rağmen 1/10 saha içi isabette kaldı. Jon Diebler ise maça sarı kırmızılı takımın en önemli dış şut tehditi olarak çıkarken, Alman ekibinin kendisini değişerek savunması ve sevdiği şutları bulmasını engellemesi sonrası hiç üçlük denemesi yapamadı ve ikisi blokla kesilen 0/3 saha içi isabetiyle karşılaşmayı sayısız tamamladı. 

Galatasaray Odeabank bu akşamki 75-90'lık yenilgi sonrası Turkish Airlines Euroleague'de ilk devreyi 15 maçta 4 galibiyetle son sırada tamamlarken, -119 ile ligin en kötü averaja sahip takımı olarak dikkat çekti. İlk sekiz çıtasının 7 galibiyette olduğunu düşündüğümüzde, hala daha şansı var olan sarı kırmızılılar, bu mücadeleyi verdiği rakipleriyle olan maçlarını kazandıkları takdirde önemli bir avantaj elde edebilir. Fakat sezon başından beri olan performansı dikkate alıp, Ergin Ataman'ın bu sezon takıma müdahalesinin önceki sezonlara oranla daha sınırlı kaldığını düşünürsek Galatasaray'ın yükselişe geçip geçemeyeceği konusunda ciddi şüphelerimiz de yok değil. Cimbom için ikinci yarı 5 ocakta Anadolu Efes maçıyla başlıyor. Geçtiğimiz hafta 10 sayı farkla yenildikleri rakiplerine karşı alınabilecek bir galibiyet umutları yeniden canlandırabilir. 

0 comments:

Yorum Gönder