23 Aralık 2016 Cuma

Fenerbahçe Rusya'da uzatmada coştu

Turkish Airlines Euroleague'de Rusya'da CSKA Moskova karşısına çıkan Fenerbahçe ilk yarısında oldukça vasat bir oyun sergilediği maçı ikinci yarıda uzatmaya götürüp, uzatma devrelerindeki müthiş hücum performansıyla 95-79 kazanmayı başardı. Geçtiğimiz sezonun Final-Four finalini CSKA karşısında yine bir uzatma sonucu kaybeden temsilcimiz bu sonuçla rakibini kendi seyircisi önünde farklı yenerek rövanşı da almış oldu. Fenerbahçe böylece 14.maçında 9. galibiyetini alırken, tek yenilgisini Darüşşafaka Doğuş'a karşı alan CSKA Moskova, ikinci mağlubiyetini de yine bir Türk ekibine karşı almış oldu.


İlk çeyreğin ikinci bölümünden itibaren skordaki üstünlüğü CSKA'ya kaptıran ve ilk yarının genelinde 10 sayı civarında geride olan sarı lacivertliler, ikinci çeyreğin sonlarına doğru skora ortak olarak devreye 36-41 yenik girdiler. Soyunma odası dönüşünde de beklenen direnci gösteremeyen Fenerbahçe özellikle oyun kurucular Sloukas ve Dixon'dan beklediği katkıları alamayıp, son haftaların formsuz ismi Datome'nin de vasatı geçememesiyle farkın tekrar çift hanelere çıkmasına engel olamadı. Çeyreğin bitimine 2.5 dakika kala Vorontsevich'in ardarda üçlükleriyle CSKA farkı 12 sayıya kadar çıkarmıştı: 58-46. Bu dakikada Nunnally'nin üçlüğüyle nefes alan Fenerbahçe, Datome ve Udoh'un katkı vermesi ve Dixon'un son saniyede üç sayılık basket faulüyle yakaladığı 12-1'lik seri sonrası son 10 dakikaya girerken farkı 1 sayıya kadar indirdi. Final periyodu karşılıklı sayılarla geçerken, sarı lacivertli temsilcimizde Ekpe Udoh hem hücum hem de savunmadaki performansıyla Fenerbahçe'nin maça tutunmasını sağlayan başlıca oyuncu oldu. Bitime 27 saniye kala Kurbanov'un üçlüğü CSKA'yı 75-72 öne geçirirken, son hücumda James Augustine'in savunmadaki hatasını iyi değerlendirip basket faulü alan Bobby Dixon maçın uzatmaya gitmesini sağladı. 


Aynı geçen sezon Berlin'deki Final Four sonunu hatırlatan maçta, bu kez uzatmaya iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Henüz ilk dakika bitmeden Nunnally ve Dixon'dan gelen 7-0'lık seri CSKA'ya molayı aldırırken, sarı lacivertliler CSKA'ya üç dakikaya yakın sayı izni vermeyerek farkı 11 sayıya çıkardı: 86-75. Uzatma çeyreği boyunca CSKA sadece 4 sayı bulabilirken, son dakikada istatistik geliştiren Dixon'un sayıları maç sonucunu 95-79 olarak belirledi. 

Fenerbahçe'de Bobby Dixon 25 sayı (5/10 üçlük)- 6 asist - 4 top çalma ile kötü başladığı maçın en skoreri olurken, Ekpe Udoh 17 sayı - 11 ribaunt - 5 blok, Nikola Kalinic 13 sayı ve James Nunnally de 11 sayı - 4 top çalma ile galibiyete katkıda bulundular. CSKA'da ise Milos Teodosic 21 sayıyla takımının en skoreri olsa da 3/12 üçlük yüzdesi ve yaptığı 9 top kaybıyla özellikle maçın kritik anlarında kendisinden beklenenin gerisinde kaldı. Takım istatistiklerinde ise Fenerbahçe'nin ribauntlarda 31-41 geride olduğu bir maçı kazanması oldukça değerliyken, maçın en belirleyici istatistiği Fenerbahçe'nin CSKA'yı 23 top kaybına zorlayan 15-5'lük top çalma istatistiğiydi. 

0 comments:

Yorum Gönder