4 Aralık 2016 Pazar

Sahaya gençler çıktı, kazanan Kaf Kaf oldu

Basketbol Süper Ligi'nde bugün Pınar Karşıyaka'nın evinde YeşilGiresun Belediye'yi konuk ettiği karşılaşma  son senelerin sahada en fazla süre genç oyunculara şans tanınan maçlarından birine sahne oldu. Sezonun flaş takımı YeşilGiresun Belediyespor'da geçtiğimiz hafta sakatlanan Ricky Ledo'nun yokluğunda genç rotasyonunun aldığı süreler iyiden iyiye artarken, direnci düşen rakibi karşısında ilk yarıda farkı açan Karşıyaka'da ise başta Egemen olmak üzere, ikinci yarıda süre bulan altyapı oyuncularının karşılıklı mücadelesinden ev sahibi ekip 80-58 galip ayrıldı. 


Basketbol kalitesi olarak oldukça düşük seyreden bir maç olmasına rağmen, genç Türk oyuncuların aldıkları süreler açısından beni mutlu eden maçta YeşilGiresun bu anlamda bir adım önde yer aldı. Zaten sezon başından beri Emircan, Okben ve Doğuş başta olmak üzere genç oyuncularına ciddi süreler veren YeşilGiresun'da geçtiğimiz hafta sakatlanan Ledo'nun yerine Enes'in de ilk beşte yer alması sonrası, maç boyunca genç Türk oyuncular 90 dakikanın üzerinde parkede kalırlarken; Pınar Karşıyaka'da ise Egemen, Alp ve Görkem toplam 30 dakika civarında süre aldılar. 


Pınar Karşıyaka'da Markovic ilk çeyrekteki 11-11'lik skor ve Owens'tan istediği ölçüde verim alamaması sonrası Egemen Güven'i sahaya sürerken, genç yıldız skor ve ribauntlardaki etkisiyle taraftardan alkış aldı. 6/8 saha içi isabetiyle 13 sayı - 8 ribaunt - 1 asist - 2 top çalma ile mücadele eden Egemen, bugün süre alan gençler içinde en skorer isim olurken, fark açıldıktan sonra ikinci yarıda süre alan Alp Karahan 2/2 saha içi isabetiyle 6 sayı - 1 asist - 1 ribaunt ve Görkem Doğan ise 2 sayı - 1 asist ile karşılaşmayı tamamladılar. Egemen Güven Emircan ile olan eşleşmede oyunun hücum tarafında etkili olurken, süre buldukça daha korkusuzca mücadele edebileceğini gösterdi. Oyuna girdiği ilk dakikalarda çekingen gözüken Alp ise ilk şutundan bulduğu isabet ve taraftar desteğiyle aldığı sürelerde oldukça soğukkanlıydı. Alp de Egemen gibi aldığı süreler arttıkça alınacak verimin artacağını düşündüğüm oyunculardan. Görkem ise çok kısa süre alabilirken, bitiş kornasıyla beraber kaydettiği turnikeyle ilk sayılarını buldu ve tribündeki taraftarların alkışlarını kazandı. 


YeşilGiresun Belediye'de ise sezon başından beri ciddi süreler alan Emircan Koşut maça tutuk başlasa da, hücumda fazla etkili olamadığı bir günde yine de pota altında ribauntlarıyla maça damgasını vurdu. Karşılaşmayı 7 sayı - 11 ribaunt - 1 asist - 1 top çalma ile tamamlayan Emircan belki Karşıyaka'nın pota altı zafiyetinden yeterince yararlanamadı; fakat pivot pozisyonunda Mahalbasic'ten daha fazla katkı verdiğini göstermiş oldu. Sadece kameralara yansıyan toplu oyun değil de, topsuz alandaki saha hakimiyetini dikkate aldığımızda Emircan'ın basketbol zekasıyla süresinin artmasının gerektiğini düşünmekteyim. 

Giresun ekibinde Ricky Ledo'nun sakatlığı Enes Taşkıran'a daha fazla süre alma şansı verirken, üzerine daha fazla yük ve savunma baskısı düşen Okben'in performansına ise olumsuz yansıdı. Enes maçı 8 sayı - 4 ribauntla tamamlarken, hırsıyla da aldığı süreleri ne kadar çok istediğini kanıtladı. Enes'in tecrübe eksikliği ve henüz yeterince güçlü olmaması Okben'in sorumluluğunu artırırken genç yıldız üzerindeki savunmanın artmasının da etkisiyle bugün sadece 4 şut kullanabildi ve 3 sayıda kaldı. 3 sayı - 5 ribaunt - 1 asist yanında 5 de top kaybı yapan Okben, bugün fazla olumlu bir performans sergileyemese de, aldığı sorumluluğun artması onun geleceği açısından basketbolunu olgunlaştıracak olumlu bir faktör olacaktır. YeşilGiresun'da Doğuş da 0/7 saha içi ile 1 sayı - 3 asist - 2 top çalma yaparken, farkın açılmasının verdiği psikolojiyle yaşadığı küçük gerginliği gençliğine vermek gerekir diye düşünüyorum. Konuk ekipte son dakika içinde oyuna giren diğer isimler Ömer Utku Al, Samet Gülek, Tansu Aksoy ve Efe Beşok sayı kaydedemezlerken, yaşlı kurt ve takımın abisi İnanç Koç ise kaptanlığını yaptığı eski takımına karşı 6 sayı - 2 ribaunt - 2 top çalma ile oynayarak profesyonelliğini bir kez daha bizlere hatırlattı. 

Fotoğraflar Pınar Karşıyaka resmi facebook hesabından alınmıştır. 

1 yorum:

  1. Egemen'e kendini geliştirmiyor diyenler süre aldığında yaptıklarını görsünler.

    YanıtlaSil