4 Aralık 2016 Pazar

Aslan parçaları: Ege Arar ve Can Korkmaz

Galatasaray Odeabank'ın bugün Muratbey Uşak'ı konuk ettiği ve 83-73 kazandığı maçın yıldızı karşılaşmayı 6/8 üç sayı isabeti ve 24 sayı ile tamamlayan Emir Preldzic olurken, birkaç maçtır süre almaya başlayan iki isim Ege Arar ve Can Korkmaz da performanslarıyla taraftarlar tarafından uzun süre alkışlandılar. Özellikle Russ Smith'in gidişi sonrası daralan rotasyon ve transfer yasağı ile birlikte hem Basketbol Süper Ligi hem de THY Euroleague'te ayakta kalabilmek için eldeki oyuncuları kullanma gerektiğini anlayan Ergin Ataman'ın son maçlarda süre verdiği bu iki isim bugünkü oyunlarıyla da bu süreleri hakkettiklerini göstermiş oldular. Ergin Ataman için de bu hamlessiyle ezeli rakibi Obradovic'in henüz tam anlamıyla dönemediği yanlıştan daha erken döndü diyebiliriz. 

Geçtiğimiz hafta TED Ankara Kolejliler karşısında da 25 dakikanın üzerinde süre alan ve pota altında 7 sayı - 11 ribauntluk bir istatistik yakalayan Ege Arar, bugün de özellikle ilk yarıda sergilediği performansla taraftarın beğenisini kazandı. Kenara gelirken coşkulu bir şekilde alkışlanan Ege, aldığı 22 dakikayı iyi değerlendirerek 4/7 saha içi isabetiyle 10 sayı - 3 ribaunt - 1 asist ile karşılaşmayı tamamladı. Özellikle uzun rotasyonunun Euroleague'e güçlü ve dinlenmiş gidebilmesi için, ligdeki performansı Galatasaray için oldukça önemli olan Ege, aldığı dakikaları bu şekilde kullanmaya devam ederse sarı kırmızılıların rotasyonunun önemli bir parçası olacaktır. Güçlü bir ribaunt sezgisi olan Ege'nin gün geçtikçe, güçlendikçe ve tecrübesi artıkça pota altında önemli bir güç olacağına inanıyorum. 

Her ne kadar 1992 doğumlu olsa da, Galatasaray kadrosundaki 25 yaş altı "iki" isimden biri olan Can Korkmaz da, Russ Smith'in gidişi sonrası artan sürelerini iyi kullandı. TED Ankara Kolejliler maçında 6 sayı - 6 asist ile oynayan Can, bugün de 16 dakika süre alarak 7 sayı - 4 ribaunt - 3 asist ile mücadele etti. İstatistikleri yanında hücumdaki çekingenliğini de atmaya başlayan Can'ın bu performansı Sinan'ın nefes alabilmesi ve gücünü koruyabilmesi açısından da Galatasaray için oldukça değerli. Ege ile birlikte henüz Euroleague'de süre alma şansı bulamayan Can için BSL'de aldığı bu dakikalar takımda düzenli bir yer edinebilmesi için bulunmaz bir fırsat. İki aslan parçası da bugün Muratbey Uşak karşısında sergiledikleri mücadeleyi sürdürdükleri takdirde en azından takımın BSL rotasyonunun önemli parçaları olacaklar. 

fotoğraflar galatasaray.org'dan alınmıştır. 

0 comments:

Yorum Gönder