24 Ağustos 2012 Cuma

U20 Kızlarımız Yarı finalde!!!

Bayanlar U20 Avrupa Basketball Şampiyonası’nda grup maçlarını 6’da 6 yaparak zirvede tamamlayan Milli Takımımız, çeyrek finalde karşılaştığı Belarus’u 66-61 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Bu sonuçla şampiyonadaki yedinci maçından da galibiyetle ayrılan kızlarımız, yarı finalde son 3 senenin finalisti ve son şampiyon İspanya ile eşleşti.
Kağıt üzerinde mutlak favori olarak çıktığımız maça iyi başlayan kızlarımız, pota altındaki ezici üstünlüğüne rağmen çok fazla top kaybı yapınca bir türlü oyunu koparmayı başaramadı. İlk çeyreği 21-19 önde tamamlayan Türkiye, turnuvada vasat bir oyun
sergileyen Musatava’nın sayılarına engel olamayınca ikinci çeyrekte geri düştü. Devrenin sonunda Pelin’in üç sayılık basketi kızlarımızı soyunma odasına 32-30 önde taşıdı. İkinci yarının başında Musatava’nın sayılarıyla 35-40 geriye düşen ve bizi endişelendiren U20 Milli Takımımız, yakaladığı 13-0’lık seriyle maçı kendi lehine çevirmesini bildi ve son 10 dakikaya 48-42 önde girdi. Final periyodunda Filonchyk’in isabetli dış şutlarıyla oyunda kalan Belarus’a Ayşe, Pelin ve Gizem ile karşılık veren milliler son 5 dakikasına 60-56 önde girdikleri maçı pota altı ve ribaundlardaki etkinliğini skora yansıtıp kazanarak yarı finalde son şampiyon İspanya’nın rakibi oldular.
Milli takımımızda skor yükü eşit olarak dağılırken, Ayşe Cora 12 sayı, 5 ribaund, Pelin Bilgiç 12 sayı, 4 ribaund, Merve Aydın 10 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 3 top çalma, Emel Güler 8 sayı, 3 ribaund, Gizem Başaran 8 sayı, 7 ribaund ve Özge Kavurmacıoğlu da 7 sayı, 10 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar.

2 yorum:

  1. Helal olsun. İspanya maçımız erken final olacak. Her ne kadar son şampiyon olsalar da kapasite olarak favori biziz. Yeter ki eller titremesin

    YanıtlaSil
  2. Bayan basketbolu ileriye gidiyor

    YanıtlaSil