26 Ağustos 2012 Pazar

Finali elimizden kaçırdık

U20 Kız Milli Takımımız, Macaristan'da devam eden Avrupa Şampiyonası'nda yarı finalde İspanya'ya 58-50 yenilerek final şansını kaybetti. Çok kötü geçen ilk yarı sonrası ikinci yarıda canlanan ve son 3 dakikaya önde giren milliler, bu süreçte sayı atamadan potalarında 10 sayı görünce sahadan mağlup ayrıldı. Milliler bugün Hollanda ile 3.lük maçına çıkacaklar.
Son şampiyon İspanya karşısında finale çıkarak tarihte bir ilki yaşatmak amacıyla sahaya çıkan milli takımımız, maça çok tutuk başladı. Hem hücum hem de savunmada istenileni sahaya yansıtamayan genç kızlarımız ilk çeyreği 8-15 geride kapattı. İkinci yarıya başlarken daha canlı savunma yapmaya başlasak da, bu sefer de hücumda etkili olamayan milliler hücum süresini efektif kullanamadan boş dönülen hücumlar sonrası savunmadan da düşerek devreye 19-34 gibi farklı bir skorla geride girdi. Milliler soyunma odasına giderken, son şampiyona karşı sergiledikleri etkisiz basketbola ve sahadaki çaresizliklerine kendilerinin
de inanamadıkları yüzlerinden okunuyordu.
Soyunma odasında üçüncü çeyreğe daha hırslı ve dirençli gelen Türkiye, çeyreğin 4 dakikasını 25-39 geride geçtikten sonra, müthiş bir takım savunması ve bu moralle akabinde gelen hücumlarla yakaladığı 10-0'lık seriyle farkı 4 sayıya indirdi ve son 10 dakikaya da 37-43 geride girdi. Final periyoduna da üçüncü çeyrekteki hızını kesmeden başlayan kızlarımız, Olcay'ın basket faulü, Merve ve Ayşe'nin üç sayılık isabetleri sonrası gelen 9-0'lık seriyle 46-43 öne geçti. Bu dakikalarda tribündeki az sayıdaki Türk'ü Debrecen'de, bizi de evlerimizde ayağa kaldıran milliler, hem savunmada inanılmaz bir direnç göstererek İspanya'ya kolay şut imkanı vermediler; hem de hücumda hareketli oyun ve isabetli şutlarla muhteşem bir geri dönüş yaptılar. Fakat İspanya bu; malum son şampiyon. Ard arda gelen Türk yumruklarına karşı bir çok takımın knock-out olması, havlu atması beklenirken, son şampiyon son dakikalarda oyundan düşmeyerek karakterini sahaya yansıttı malesef. Son 3 dakikaya 50-48 önde giren Türkiye karşısında, kalan sürede potasını iyi savunan İspanya, millilerimizi yorgunluğun da etkisiyle top kaybı ve isabetsiz şutlara zorlayarak yakaladığı 10-0'lık seriyle sahadan 58-50 galip ayrıldı ve finalde Rusya'nın rakibi oldu. Final maçı İspanya ve Rusya arasında bugün yapılacak.
Millilerimizde Olcay Çakır 12 sayı, 7 ribaund, Ayşe Cora 11 sayı, 2 ribaund, Merve Aydın 10 sayı, 5 ribaund ve Gizem Başaran da 8 sayı, 9 ribaund ile karşılaşmayı tamamdılar.

0 comments:

Yorum Gönder