26 Ağustos 2012 Pazar

Kızlarımız Avrupa 3.sü

Macaristan'da sonlanan U20 Avrupa Şampiyonası'nda dün İspanya'ya pisi pisine yenilerek finali ellerinden kaçıran U20 Milli Basketbol Takımımız, üçüncülük maçında Hollanda'yı 58-56 yenerek tarihi bir başarıya imza attı. Kızlarımız iyi başladıkları maçın üç çeyreğini son derece rahat bir şekilde önde götürseler de son 3 dakikada gelen 0-8'lik Hollanda serisine engel olamayınca bizi biraz heyecanlandırdılar; ama yine de sahadan galip ayrılmasını bilip madalyaya uzanarak tarih yazdılar. 

Dünkü moral bozukluğunu bugün hiç hissettirmeyen, iyi savunma ve arkasından gelen yüksek yüzdeli hücumlarla farkı açan milliler, 9-0'lık bir seriyle başladıkları ilk çeyreği Ayşe'nin etkili oyunuyla 21-14, devreyi de Olcay'ın yüksek şut yüzdesiyle 40-28 önde tamamladılar. Skor açısından kısır geçen üçüncü çeyreği de 50-38 üstün kapatan kızlarımız, son 3 dakikaya 56-46 önde girseler de, 8-0'lık seri yakalayan Hollanda farkı 2 sayıya kadar indirdi. Emel'in kritik basketi sonrası son 25 saniye için de üç kez çemberi zorlayan Hollanda, bu denemelerinden isabet sağlayamayınca U20 Milli Takımımız Avrupa üçüncülüğünü elde etti.
Millilerde Ayşe Cora 17 sayı ile en skorer isim olurken, Olcay Çakır 15 sayı, 6 asist, Emel Güler 9 sayı, 9 ribaund, Elif Emirtekin 7 sayı, 6 ribaund, Özge Kavurmacıoğlu 6, Gizem Başaran da 4 sayıyla karşılaşmayı tamamladılar. 
Bizm maçtan sonra oynanan final maçında ise yarı finalde Türkiye'yi eleyen İspanya, Rusya'yı 59-46 yenerek üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu.

2 yorum: