31 Ağustos 2012 Cuma

Avustralya'yı elimizden kaçırdık!

Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız, son Olimpiyat şampiyonu Avustralya karşısında maçın başından beri başabaş giden mücadelede, Avustralya'ya 71-64 ile mağlup oldu. Oyunlardaki ilk maçında Amerika Birleşik Devletleri'ni mağlup etmeyi başaran milli takımımız, maça kötü başladı ve 8-2 geriye düştü. Daha sonrasındaki seri ile toparlanan milli takımımız, Özgür ve Cem'in etkinlikleriyle eşitliği yakaladı ancak bir türlü öne geçemedi. İlk periyot 17-15 Avustralya üstünlüğüyle geçerken, devre de 39-35 Avustralya üstünlüğüyle sonra erdi.
İkinci yarıya yine kötü başlayan milliler, Avustralya'nın farkı 10'a çıkarmasına engel olamadı. Yine Özgür ve Ferit'in çabalarıyla, pota altında kaçarak sayı bulamasak da hızlı hücumlarla sayı bularak farkı kapamayı başardık ve 3. periyot 55-51 Avustralya üstünlüğüyle bitti. 4. periyota diğer periyotlardan farklı olarak iyi başlayan milli takımımız, 62-61 öne geçti. Ancak Avustralya'nın maç boyunca durduramadığımız orta mesafe şutları, Avustralya'ya verilen birkaç faul, Avustralya'nın tekrar öne geçip, farkı açıp, 71-64 ile maçı kazanmasını sağladı. İkinci yarıda, ilk yarıda yaptığımız pota altı oyunlarını yapamamamız da kaybetmemizin sebeplerinden biri oldu. Ancak en önemli sebep milli takımımızın faul çizgisinden 3/10 ile oynaması ve orta mesafe ya da üçlük atışları sayıya çevirememesi oldu. Eğer bunları yapabilseydik, Olimpiyat şampiyonu Avustralya'yı yenmememiz için hiçbir sebep yoktu.
Türkiye'de takımımızın en etkili ve hırslı oyuncusu Özgür Gürbulak, 20 sayı, 6 asist, 4 ribaunt, Cem Gezinci 4 sayı, 12 ribaunt, 4 asist, Ferit Gümüş 17 sayı, 3 ribaunt, Kaan Dalay 12 sayı, 7 asist, 4 ribaunt ile oynarken, Avustralya'da neredeyse hiçbir şutu kaçırmayan Knowles 17 sayı, 4 asist, 2 ribaunt, takımın yıldızı Eveson 17 sayı, 9 ribaunt, 5 asist, Norris 13 sayı, 8 asist, 6 ribaunt, Ness 12 sayı, 11 ribaunt, 2 asist ile mücadele etti.
Milli takımımız, gruptaki 3. maçında yarın 12:45'te İtalya karşısına çıkacak.

0 comments:

Yorum Gönder