18 Ocak 2012 Çarşamba

Ne yaptın Fener!!!

Euroleague'de TOP 16'nın açılış maçı özelliğini de taşıyan G Grubu mücadelesinde Unics Kazan ve Fenerbahçe Ülker Rusya'da karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısını 17 sayılık bir farkla üstün kapatan temsilcimiz, ikinci yarıda inanılmaz hatalar ve kötü oyun sonucu rakibin öne geçmesine engel olamayarak sahadan 76-71 yeni ayrıldı ve TOP 16'ya moralleri bozan bir yenilgiyle başlamış oldu. Fenerbahçe Ülker başa baş geçen bir ilk periyot sonrası ikinci periyotta savunmasını sertleştirerek farkı açmaya başladı.
Sert savunmanın yanında Bojan Bogdanovic'in 3/3 üç sayı isabetle ard arda 13 sayı kaydettiği 15-0'lık bir seri yakalayan temsilcimiz son üç dakikasına 21-38 önde girdiği ilk devreyi 24-41 önde kapattı. İkinci devrede ilk yarıdaki Fenerbahçe Ülker'den sahada eser yoktu. Herşeyden önce savunmayı bırakan ve düşen savunma direnci sonrası hücumda da aksamaya başlayan sarı lacivertliler, ilk yarının yıldızı Bogdanovic'ten de katkı gelmeyince farkın kapanmasına engel olamadı. Savunmanın zayıflaması sonucu faul hakkının erken dolması, hücumda yapılan top kayıpları, Vidmar'ın 5 faulle oyundan çıkması ve ilk yarıda sayısı olmayan Terrel Lyday'ın 16 sayısı sonrası son çeyreğe girilirken fark 3 sayıya indi: 53-56. Bu periyotta Unics Kazan kısaları topu her aldıklarında içeri penetre edip Fenerbahçe savunmasını karıştırarak ya sayı ya da faul bulurken, sarı lacivertli kısalar ne içeri girip ne de topu uzunlara aktarabilince üstünlüğün Rus ekibine geçmesi kaçınılmaz oldu. Son çeyreğe de iyi başlayıp Domercant'ın üçlüğüyle 58-56 öne geçen Rus ekibi bu üstünlüğü maç sonun kadar korudu. Kazan, Fenerbahçe'nin başarısız hücum setleri sonrası farkı 8 sayıya kadar çıkarsa da (70-62), son dakikalarda sayı bulmakta zorlanınca 14 saniye kala fark 3 sayıya kadar indi: 72-69. Kalan sürede taktik faulleri iyi değerlendiren Rus ekibi sahadan 76-71 galip ayrılarak TOP 16'ya iyi bir başlangıç yapmış oldu.
Unics Kazan'da Vladimir Veremeenko 17 sayı, 11 ribaund, 2 blok, Terrell Lyday 16 sayı, Petr Samoylenko 16 sayı, 10 asist ve Henry Domercant 16 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 2 blokla oynarken, Fenerbahçe Ülker'de Bojan Bogdanovic 24, Ömer Onan da 12 sayıyla karşılaşmayı tamamladılar.

0 comments:

Yorum Gönder