14 Ocak 2012 Cumartesi

Kaf Kaf'ı Bandırma da durduramadı: 89-62


Pınar Karşıyaka, Beko Basketbol Ligi'nin 15. haftasında Karşıyaka Arena'da konuk ettiği ligin zayıf ekibi Bandırma Kırmızı'yı 89-62 yenerek çıkışını sürdürdü ve üst üste sekizinci galibiyetini aldı. Bandırma Kırmızı ise onbeşinci maçında da galibiyetle tanışamadı. Ligde üst üste yedi alınan yedi galibiyet ve hafta içi gelen Avrupa zaferinin de etkisiyle yeşil kırmızılı taraftarların yoğun ilgisinin olduğu
karşılaşmanın ilk periyodu karşılıklı sayılarla geçti. Periyodun sonuna doğru savunmasını serteştiren Pınar Karşıyaka, Mire Chatman'ın 15 sayı kaydettiği ilk periyodu 26-21 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başında Jovo Stanojevic'in asistlerinden gelen sayılarla etkili olan ev sahibi ekip, hücumda basit hatalar yapınca Şafak ve İbrahim ile oyuna tutunan Bandırma Kırmızı farkın daha fazla açılmasına engel oldu. İlk devre sonunda skorbordda 43-36 Pınar Karşıyaka üstünlüğü vardı. İkinci devreye Mire Chatman'ın asistleri ve Goran İkonic'in 2 üçlüğü ile gelen 8-0'lık bir seri ile başlayan Pınar Karşıyaka farkı 15'e çıkardı. Farkın açılmasıyla birlikte Bandırma Kırmızı yavaş yavaş oyun disiplininden kopmaya başlayınca, Birkan'dan gelen sayılarla yeşil kırmızılılar çeyreği 68-49 önde tamamladı. Son çeyrekte farkı 30 sayıya kadar çıkaran Pınar Karşıyaka, periyodun büyük bölümünde altyapıdan yetişen genç oyuncularıyla oynadı. Bandırma ekibi Şafak ve McGhee'nin sayılarıyla farkı kapatmaya çalışsa da Pınar Karşıyaka sahadan 27 sayı farkla galip ayrılmasını bildi: 89-62.
Pınar Karşıyaka'da Mire Chatman 18 sayı, 7 asist, 5 ribaund, Birkan Batuk 17 sayı, İlkan Karaman 14 sayı, 11 ribaund ve Emre Bayav 12 sayı, 11 ribaund, 4 blok ile oynarken, yeşil kırmızılılarda tüm oyuncular rotasyonda en az 10 dakika süre buldular ve hepsi de sayı atma başarısı gösterdiler. Bandırma Kırmızı'da ise Şafak Edge 14 sayı, 5 asist, Paul Miller 11 sayı, 12 ribaund, Jerome Mc Ghee 10 sayı, 6 ribaund, 2 blok ve İbrahim Yıldırım da 10 sayı, 4 asist ile karşılaşmayı tamamladılar.






























0 comments:

Yorum Gönder