26 Ocak 2012 Perşembe

Cimbom'dan kritik galibiyet: 78-77


Turkish Airlines Euroleague’de TOP 16 gruplarındaki ikinci maçında kendi sahasında Yunan Olympiakos’u konuk eden Galatasaray Medical Park, muhteşem seyirci desteği altında oynadığı karşılaşmayı uzatma devresi sonunda 78-77 kazanarak, TOP16’daki ilk galibiyetini elde etti. Olympiakos ise ikinci maçından da mağlubiyetle ayrılarak grupta son sıraya geriledi.

Maç iyi savunmalarla başladı. İki takım da rakibe top kullandırtmama amacıyla sert savunma yapınca düşük skorlu bir çeyrek başı izledik. Olympiakos, Galatasaray hücumlarında kısalara baskılı savunma yaparak sarı kırmızılıların oyun kurmasını engellemeye çalışırken, temsilcimiz de pota altı savunmasında etkili olarak Olympiakos’un kolay sayı bulmasını engelledi. Hücumda ise Olympiakos’ta Spanoulis ilk 8 sayının 6 sını atarken, diğer sayının da asistini yaptı. Galatasaray Medical Park’ın ilk 9 sayısında ise Furkan’ın 4 sayı, 1 asistlik bir performansı vardı. Çeyreğin ikinci yarısında çalınmaya başlayan kolay faul düdükleri ile Furkan ve Savovic ikişer faule ulaşınca temsilcimizin savunma direnci biraz azalsa da Savovic ve Andric’le gelen sayılar sonrası oyunu dengede tuttuk ve ilk periyot 15-15’lik eşitlikle tamamlandı. İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken ilk iki dakika 19-19 eşitlikle geçti. Lakovic’in oyun kuruculuğunda hakemlerin kolay düdüklerini iyi değerlendirip, bu sefer rakibi faul problemine sokan taraf olan Galatasaray, önce Shumpert, Shumpert’in sakatlanarak kenara gelmesinden sonra da Cevher ile sayılar buldu. Devrenin bitimine 3 dakika kala Cevher’in üçlüğü hem farkı 14’e çıkardı (38-24) hem de sarı kırmızılı tararftarları iyice coşturdu. Kalan dakikalar karşılıklı ikişer basketle geçince devreyi Galatasaray Medical Park 42-28 önde kapattı. Muhteşem geçen ilk yarıda Galatasaray için tek olumsuz nokta ise bitime 8 saniye kalan Furkan’ın çalınan hücum faul sonrası 3. Faulünü almasıydı.
İkinci devreye ise iyi başlayan taraf Olympiakos oldu. Printezis ve Spanoulis ile 11-2’lik bir seri yakalayan Yunan ekibi skoru 44-39 yaptı. Galatasaray bu dakikalarda ikinci çeyrekte yaptığı gibi topu içeri indirmeyi unutunca fark gitgide kapandı ve çeyreğin bitimine 5 dakika kala Spanoulis’in turnikesiyle skor 46-43 oldu. Tam Yunan ekibi geri döndü derken, Shipp’in 24 saniye süresi bitiminde gelen basketi rüzgarın yönünü tekrar değiştirdi. Shipp, Cevher ve Andric ile 11-0’lık bir seri yakalayan Galatasaray, farkı tekrar 14’e çıkardı: 57-43. Temsilcimiz final periyoduna da 57-47 önde girdi. Son çeyreğin başında iki takım da sayı bulmakta zorlanırken ilk sayı 2 dakika sonra Spanoulis’in üçlüğü geldi. Galatasaray bu çeyrekte yine topu içeri indirmeyip dışardan kurulmuş dengesiz hücumlar yaparken, bitime 5:30 kala Gecevicius’un üçlüğü skore 59-59’luk dengeyi getirdi. Bu dakikadan sonra iki takım da savunmayı bir kademe daha arttırdı. Sert savunmalar sonucu karşılıklı olarak skorlarda düşerken son 1:30’a Lucas’ın basketiyle 63-61 önde giren sarı kırmızılılar, 31 saniye kala Hines’ın serbest atışı kaçırması sonucu avantajı yakaladı ve taktik faullerle son 2 saniyeye 69-66 önde girdi. Son saniyede Sloukas, orta çizginin gerisinden inanılmaz bir üç sayılık isabet kaydedince normal süre 69-69 eşitlikle tamamlandı.
Uzatma devresi karşılıklı sayılarla başlarken, Spanoulis ve Printezis’in üçlükleri Olympiakos’a avantaj sağladı: 75-72. Galatasaray Lucas ile bu sayılara karşılık verirken, Son 1 dakikaya 76-77 Olympiakos üstünlüğü ile giriliken, savunmasını sertleştiren Galatasaray savunmada ribaundu alıp, Lucas’ın basketiyle de 27 saniye kala 78-77 öne geçti. Son Olympiakos hücumunda maçı uzatmaya götüren Sloukas, topu Spanoulis’e teslim etmeyip yine kahraman olmayı deneyince, kaçan şut sonrası sahadan galip jayrılan taraf 78-77 ile Galatasaray Medical Park oldu.
Galatasaray Medical Park’ta Jamon Gordon Lucas 17 sayı, 3 ribaund, 2 top çalma, 2 blok ve kritik anlarda attığı sayılarla maçın yıldızı olurken, Jaka Lakovic 16 sayı, 3 ribaund, 3 asist, Luksa Andric ve Cevher Özer 10’ar sayıyla galibiyetin mimarları olurken, Olympiakos’ta Spanoulis 24 sayı, 6 ribaund, 3 asist, Giorgios Printezis 14 sayı, 5 ribaund ve Kyle Hines da 11 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve 2 blokla oynadılar.

0 comments:

Yorum Gönder