18 Ocak 2012 Çarşamba

Euroleague TOP 16 Değerlendirmesi - H Grubu

Ve TOP16 maçlarının başlamasına sayılı saatler kaldı. Biz de Turkish Airlines Euroleague TOP16 grupları değerlendirmemize dördüncü ve son grup olan H Grubu ile noktayı koyacağız. Daha önceki yazılarımızda E Grubu, F Grubu ve G Grubu'nu değerlendirmiştik. H Grubunda ise İspanyol dev Regal Barcelona, İsrail'in marka adı Maccabi Electra Tel Aviv, İtalyan Bennet Cantu ve Litvanya'nın ekol takımı Zalgiris Kaunas yer alıyor.

Regal Barcelona: Geçtiğimiz seneki Panathinaikos serisinden sonra bu sefer işi sıkı tutuyorlar. Geçen seneki kadroda birkaç değişiklik var; ancak gelen gideni aratmıyor. Oturmuş bir düzen var ve bunu bozmaya niyetleri yok. İlk tur gruplarında Siena dışında bir yenilgileri yok, ki o maçta konsantrasyon eksikliğinden dolayı bir yenilgi almışlardı. Tek tek oyuncuları ele
almanın sanırım bir anlamı yok. Güçlü bir takımlar, CSKA dışında onları yenmek kolay iş değil. Yalnız şu notu vermeden de geçmemek gerekir. Gruplarda Siena mağlubiyetlerini bir kenara koyarsak Katalanları en çok zorlayan takım, Abdi İpekçi'deki maçta Galatasaray Medical PArk olmuştu.

Maccabi Electra Tel Aviv: Sistemi oturmuş, çok güçlü bir ekip. İyi bir rotasyona sahipler ve sorumluluklar en iyi şekilde paylaşılmış durumda. İkinci torbadaki en güçlü ekiplerden biriydi ve temsilcilerimize rastlamadığı iyi oldu. Farmar'ın dönüşü sonrası düzen bozulur mu dedik; ama pek bir değişiklik yok gibi. Uzun vadede daha iyi gözlemleyeceğiz tabi ki bunu. Her zamanki gibi hedefleri şampiyonluk bu kapasiteye de sahipler.

Bennet Cantu: Zayıf A Grubu'nda neredeyse hiç adı duyulmamış zayıf bir kadro ile çıkmayı garantileyen ilk ekip oldular. Takımın abileri Marconato ve Basile önderliğinde beklenenden fazlasını gerçekleştirdiler. Takımda skor yükünü çeken bir yıldız yok. Micov, Basile, Leunen, Shermadini gibi isimler zaman zaman sahneye çıkıp sazı ellerine alıyorlar. İstikrarlı bir skorer çıkmadığı takdirde A Grubu'ndan gelen diğer takımlar gibi, TOP 16'da işlerin onlar için iyi olacağını sanmıyorum.

Zalgiris Kaunas: Sezona flaş transferlerle girdiler ancak beklenen performansı yeni salonlarında gösteremediler. Ty Lawson'ın da gitmesi ile kaliteleri biraz daha azaldı. Weems ve Popovic'in eline bakar durumdalar. Yerlilerden beklenen katkıyı henüz alabilmiş değiller. Kaliteli isimleri sahipler. Belki TOP 16'da kendilerine gelebilirler ama bu gruptan çıkmaları çok zor.

Grup Değerlendirmesi: Regal Barcelona ve Maccabi Electra Tel Aviv zorlanmadan gruptan çıkacaklardır. Liderlik için Barcelona biraz daha ağır bassa da Maccabi'den de bir sürpriz beklenebilir.

0 comments:

Yorum Gönder