17 Ocak 2012 Salı

Kaf Kaf Avrupa'da da galip: 70-51

Ülkemizi EuroChallenge Cup L Grubu’nda temsil eden Pınar Karşıyaka, gruptaki ikinci maçında Karşıyaka Arena’da konuk ettiği Belçika’nın Antwerp Giants takımını 70-51 mağlup ederek ikinci maçından da galip ayrıldı. Maçın genelinde oyunun hakimi olan ve skorda dengeli geçen ilk yarının ardından ikinci yarıda farkı açan yeşil kırmızlı temsilcimiz, ligdeki 8 maçlık
galibiyet serisine 2 Avrupa maçını da ekleyerek üstüste 10.resmi maçından galibiyetle ayrılmış oldu.
Maçın başında rakibine kolay sayı imkanı vererek 2-6 geriye düşen temsilcimiz, İlkan ve Chatman’ın sayılarıyla çeyreğin bitimine 3 dakika kala 13-11’lik üstünlüğü yakaladı. Bu dakikalarda pota altında Wilson’un boy dezavantajını iyi kullanan Pınar Karşıyaka çeyreği de 17-15 önde kapattı. İkinci çeyreğe Antwerp Wilson’un tipiyle başlasa da Jovo, Emre ve Birkan’ın sayılarıyla yakalanan 10-0’lık seri Karşıyaka’ya 27-17’lik skoru getirdi. İkinci çeyreğin bu dakikalarında iki takımın da karşılıklı olarak çok sayıda top kaybı yapması maçın kalitesini düşürürken, farkın kapandığı anlarda Antwerp pivotu Mejri’nin aldığı 3.faule gösterdiği tepki sonrası seyircinin devreye girmesiyle Karşıyaka farkı tekrar 10 sayıya yükseltti (35-25) ve devre de 35-29 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle sona erdi.
Üçüncü çeyreğe Pınar Karşıyaka Chatman ve İkoniç’in üçlükleriyle başlayıp farkı tekrar çift hanelere taşırken, periyodun kalanı karşılıklı basketlerle geçti. Hücumda çok top kaybı yapan Pınar Karşıyaka karşısında çok sayıda farkı kapatma şansı yakalayan Belçika temsilcisi, çok basit hatalar yapıp, bulduğu boş şutların hiçbirinden isabet sağlayamayınca ve bunlara kaçan serbest atışlar da eklenince final periyoduna 52-43 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle girildi. Son çeyrekte sahada tamamen temsilcimizin üstünlüğü vardı. Rakibin şut tehditinin hiç olmaması nedeniyle savunmada zorlanmayan Pınar Karşıyaka, hücumda da daha az hata yapınca farkı 20 sayıya kadar çıkardığı karşılaşmada sahadan 70-51 galip ayrıldı.
Pınar Karşıyaka’da Mire Chatman 22 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Jovo Stanojevic 14 sayı, 7 ribaund, 3 top çalma, İlkan Karaman 10 sayı, 7 ribaund, 1 blok, Goran İkoniç 9 sayı, 3 ribaund ve Birkan Batuk 7 sayı, 2 top çalma ile oynarken; konuk ekipte Darnell Wilson 13 sayı, 8 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı. Pınar Karşıyaka’nın 21, Antwerp Giants’ın 17 top kaybı maçın kalite ve seyir zevkini düşürürken, konuk Belçika temsilcisinin 0/12 üç sayı, 3/12 serbest atış yüzdesi ise oldukça dikkat çekici istatistiklerdi.






























0 comments:

Yorum Gönder