28 Ekim 2011 Cuma

Kanarya Pire'den yenilgiyle dönüyor: 81-74

Turkish Airlines Euroleague'deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker Yunanistan deplasmanında Olimpiakos'a 81-74 yenilerek ikinci maçında da galibiyetle tanışamadı. İlk yarıda sahadaki üstün taraf olan sarı lacivertli temsilcimiz ikinci yarıdaki kötü performansı ve son saniyelerde yapılan hatalar sonucu galibiyeti rakibine hediye etti.
İki takımın da kötü hücum performanslarıyla başlayan karşılaşmanın ilk iki dakikasında sayı kaydedilmezken, ilk 5 dakika da 6-4 lük Olimpiakos üstünlüğüyle geçildi. Basketbol kalitesi açısından oldukça zayıf geçen ilk periyotta son 2:24'e 12-5 geride giren Fenerbahçe Ülker kalan sürede yakaladığı 9-0'lık seri ile çeyreği 14-12 önde kapattı. İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken
ilk 4 dakika 23-21 temsilcimizin üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikadan sonra oyuna ağırlığını koyan sarı lacivertliler devrenin son iki dakikasına 32-23 önde girerken, Roko Ukiç'in son saniye üçlüğü sarı lacivertlileri soyunma odasına 37-26 önde götürdü.
İkinci devrenin başında önce Olimpiakos ardından da Fenerbahçe Ülker küçük seriler yakalarken Emir Preldzic'in iğne deliğinden geçirdiği asist sonucu turnikeyi kaydeden Oğuz Savaş farkı 12 sayıya çıkardı: 44-32. Mola almak zorunda kalan Olimpiakos mola sonrası adeta bambaşka bir takım olarak geri döndü. Printezis'ten gelen 2 üçlük ve Spanoulis'in 4 sayısı ile yakalanan 10-0 lık seri sonrası farkı 2 sayıya indirden yunan temsilcisi aynı zamanda maça da ortak oldu. Periyodun kalanı karşılıklı basketlerle geçerken final periyoduna önde giren taraf 54-53 ile Fenerbahçe Ülker oldu. Son periyoda Printezis'in turnikesiyle başlayan Olimpiakos, 2 dakika içinde skoru 60-55'e taşıdı. Olimpiakos'ta Spanoulis, Printezis; Fenerbahçe'de ise Gist, Sefolosha ikilisi karşılıklı sayılar kaydederken son 3 dakikaya 67-67 eşitlikle girildi. Heyecan içinde geçen son anlarda, son 17 saniyeye 75-73 önde giren Olimpiakos topu çıkarırken Katsivelis ile top kaybı yapınca Fenerbahçe mola aldı. Bu sefer de Bogdanovic'in 5 saniye içinde topu oyuna sokamaması sonucu maçı beraberliğe taşıyacak hücumu kullanma şansını kaçıran Fenerbahçe karşılaşmadan da 81-74 yenik ayrıldı. Fenerbahçe'nin 5 saniyede topu oyuna sokamayıp galibiyet şansını kaçırmasının ardından oyundan kopup farkın 7 sayıya kadar çıkmasına izin vermesi de kadrodaki oyuncuların kariyerine ve profesyonelliğine yakışmadı. Bunun yanında maçta sarı lacivertlilerin en etkili isimlerinden olan Thabo Sefolosha'nın Caja Laboral maçından sonra bu maçta da en kritik anlarda serbest atış kaçırması gözden kaçmadı.
Fenerbahçe Ülker'de Thabo Sefolosha 17 sayı, 12 ribaund ile etkili olurken, James Gist 14 sayı, 6 ribaund, 2 blok ve Roko Ukic de 13 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Olimpiakos'ta ise Vassilis Spanoulis 22 sayı, 7 asist, Georgios Printezis 21 sayı, 7 ribaund ve Martynas Gecevicius 13 sayı, 2 top çalma ile oynadılar.

1 yorum:

  1. Türk takımlarının 3'te 0 yapması çok üzücü oldu

    YanıtlaSil