12 Ekim 2011 Çarşamba

"Kafkaf'da Efes öfkesi! " haberi ile ilgili...

Bugün turkbasket.com'ta Pınar Karşıyaka koçu Hakan Demir'in verdiği demeç ile ilgili çıkan haber ve demeçle ilgili Technical Faul ekibinin karşıt iki görüşünü sizlerle paylaşmak isteriz.
Çıkan haberde Hakan Demir'in “Ciddiyet ve iş ahlakı, durum ne olursa olsun her maçta aynı mücadeleyi gerektirir. Bence Anadolu Efes'in yaşanan bu olay üzerine iyi düşünmesi lazım. ” şeklinde bir açıklama yaptığı belirtilmişti. 


Bu demeç karşısında Technical Faul ekibinden...
Güz der ki...
Efes ciddi oynamamış olabilir, ama bu bir bahane değildir. Futboldan örnek verelim Almanya'ya muhtaç kaldık, diyor herkes; ancak Almanya-Belçika maçı daha önceden oynansaydı kimse öyle demeyecekti. Sonuçta Almanya bizi de yendi. Karşıyaka , Türk Telekom'u mağlup etseydi hiç bir şeye ihtiyacı kalmayacaktı. Efes'in galip gelmesini beklemeyeceklerdi. Hadi bunu da geçelim, Hakan Demir'in yaptığı açıklamalarda ciddi oynaması gerektiği yorumu normal; ancak benim anladığım nokta böyle büyük bütçeli bir takımın düşük konsantrasyon ile oynaması kabul edilemez kısmı. Öyle şey mi olur ? Her koçun "Takım benim takımım, istediğim şekilde çıkarım" deme hakkı vardır.
Efes'in ciddi oynamadığı bir gerçek ancak Hakan Demir'in açıklamalarının bir bahaneden başka bir şey olamayacağını düşünüyorum..

@35360 der ki...
Anadolu Efes Kulülbü geçmişte farklı bir isimle Türk basketboluna çok büyük katkılar yapmış, başarılar kazandırmıştır. Şu an Efes'in başındaki Ufuk Sarıca, Volkan Aydın, Tamer Oyguç, Petar Naumoski'li kadro ile efsane olmuşlardır. Bu kadro en rahat sezonunda bile ligi yenilgisiz lider kapatıp kazanmayı alışkanlık haline getirmiş, hiçbir zaman ciddiyetten kopmamışlardır. Böyle bir kulübün günümüzde de basketbola harcadığı parayı ve kadrosunda kariyeleri oyuncuları düşündüğümüzde, sahaya çıktığında ne laubali oynayarak başka takımların kaderini değiştirmeye ne de sahaya gerçek performanslarını yansıtmayarak yaptıkları spora saygısızlık yapmaya hakkı vardır. Anadolu Efes gençlerle sahaya çıksa bile genç oyuncularına tecrübe kazandırma amacıyla anlaşılır bir durum olurdu; fakat as kadroyla çıkıp ciddiyetsiz oynamak hem bir basketbolcu hem de kenar yönetim için ekmek parasını kazandıkları spora yapılan bir saygısızlıktır.
Her ne kadar Karşıyaka'nın kendi işini kendi görmesi gerektiğinin de bir gerçek olduğunu kabul etmekle ve Aliağa'nın mücadelesine saygı göstermekle birlikte, Anadolu Efes'in Aliağa maçında sergilediği performansın basketbol ve emekçilerine saygısızlık olduğu konusunda koç Hakan Demir'e katılmaktayım.

0 comments:

Yorum Gönder