27 Ekim 2011 Perşembe

Cimbom evinde kaybetti: 64-68

Turkish Airlines Euroleague’deki ikinci maçında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Rus ekibi Unics Kazan’ı konuk eden Galatasaray Medical Park, maçın sonunda rakibine verdiği 15-4’lük seri sonrası sahadan 68-64 yenik ayrıldı.
Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu. İyi savunma yapan temsilcimiz Rus rakibine 3 dakika boyunca sayı şansı tanımazken, bulduğu boş 3 sayı şanslarından yararlanamayınca ilk 2 dakikada sayı izleyemedik. Songaila’nın orta mesafe şutuyla bu şanssızlığı kıran sarı kırmızılılar Songaila ve Shipp ile bulduğu kolay sayılarla 13-5 öne geçti. Bu sürede aynı zamanda savunması ile Unics Kazan’a kolay sayı bulma şansı da tanımayan Cimbom, rakibini el üzerinden şutlara zorlayıp düşük yüzdeyle hücum
etmelerini sağladı. Periyodun sonlarına doğru farkı 11 sayıya kadar çıkaran Galatasaray ilk çeyreği de 21-12 önde kapattı. Bu periyotta Joshua Shipp 9, Darius Songaila da 8 sayı ile sarı kırmızılıları taşırken, sonradan oyuna giren Furkan Aldemir’in akıl dolu 2 asisti de görülmeye değer güzellikteydi. İkinci periyoda Vladimir Vermeenko ve Zakhar Pashutin’in basketleriyle başlayan Unics Kazan, farkı 4 sayıya indirdi:21-17. Alınan moladan sonra Cevher Özer ile sayılar bulan Galatasaray tekrar oyunda dengeyi kurup Jaka Lakovic ve Preston Shumpert ile gelen üçlükler sonrası tekrar farkı açmaya başladı ve devre 35-28 Galatasaray üstünlüğüyle geçildi. Galatasaray’da %100 ile hücum eden Joshua Shipp 9 sayı ile ilk yarıda en skorer oyuncu olurken, Darius Songaila 8 sayı, 4 ribaund; Luksa Andric de 7 sayı, 3 ribaund ile oynadı . Jamon Lucas’ın 3 faulü ise devrenin Galatasaray açısından en olumsuz yanıydı.
İkinci yarıya Lynn Greer’ın sayılarıyla iyi başlayan Unics Kazan’a Tutku açık ve Joshua Shipp ile karşılık veren Galatasaray skoru 41-32’ye getirdi. Bu periyodun ilk dakikalarında dördüncü faulünü alan 2.15’lik Aleksey Savrasenko’nun risk alınarak oyunda tutulmasını hücumda iyi kullanamayan temsilcimiz, savunmada da Rusların topu içeri indirip Savrasenko ile sayı bulmasına engel olamayınca 02:53’te Lynn Greer’ın üçlüğüyle fark 2 sayıya indi: 46-44. Topu yeterince pota altına indiremeyip telaşlı hücumlar kullanmaya başlayan Galatasaray’ın yardımına ise Ender Arslan’a çalınan faulden gelen iki serbest atış yetişti. Son 1.4 saniyeye 48-45 önde giren Cimbom, yine Ender Arslan’ın elinden kazandığı son saniye jump-shot’ıyla final periyoduna 50-45 önde girdi. Son periyoda karşılıklı sayılarla girilirken son 7:15’te 54-50’lik Galatasaray üstünlüğü vardı. 05:19 kala 60-53 Galatasaray üstünlüğüyle girilirken 10 dakikadan fazla bir süre 4 faulle oyunda kalan Savrasenko’nun beşinci faulünü alması temsilcimizin pota altı üstünlüğünü geri alabilmesi açısından önemli bir fırsat oldu. Fakat Galatasaray rakibinin kısalmasından yararlanamayıp hücum ribaundu vermeye devam edince ardarda sayılar bulan Unicas Kazan 10-2’lik bir seriyle Terrell Lyday’in üçlüğü sonrası 02:32 kala 63-62 öne geçti. Son 50 saniyeye 65-62 geride giren Galatasaray Jaka Lakovic ile kazandığı 2 serbest atıştan isabet bulunca 34 saniye kala fark 1’e indi:65-64. Unics Kazan hücumunda 24 saniyenin sonunda Henry Domercant’ın el üzerinden denediği çok zor üçlüğü sayıya çevirmesiyle ümidini kaybeden Galatasaray karşılaşmadan da 68-64 yenik ayrıldı.
Temsilcimizde Luksa Andric 14 sayı, 7 ribaund, 1 blokla oynarken, Joshua Shipp 11 sayı, Darius Songaila ise 10 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Euroleague’deki ilk galibiyetini alan Unics Kazan’da ise Henry Domercant 16 sayı, 4 ribaund ile Rus ekibinin en skoreri olurken, Lynn Greer da 12 sayı 4 asistle oynadı. Galatasaray’ın rakibine verdiği tam 17 hücum ribaundu yenilgide en önemli etken olurken, bitime 6 dakika kala Preston Shumpert’in skoru 58-50 yapan basketinden sonra sarı kırmızılı temsilcimizin tüm sayılarını serbest atışlardan bulup, basket kaydedememesi de dikkat çekiciydi.

Henry Domercant'in maçı getiren inanılmaz üçlüğü

1 yorum:

  1. İkinci yarıda böyle kötü hücum edince kaybetmek kaçınılmaz sonuç oluyor. Pota altında zayıf kalmanın bedelini ağır ödedik.

    YanıtlaSil