9 Ekim 2011 Pazar

KafKaf'tan rahat galibiyet: 89-65

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası C Grubu açılış karşılaşmasında Pınar Karşıyaka Aliağa Petkim'i 89-65 yenerek kupaya galibiyetle başladı. Aliağa ENKA Spor Salonu'nda karşılaşan iki İzmir ekibinin mücadelesinde 18-18 eşitlikle geçen ilk periyot sonrası oyundaki ağırlığını hissettiren Pınar Karşıyaka, ikinci çeyrekte yakaladığı üstünlüğü maç sonuna kadar koruyarak karşılaşmadan 89-65 galip ayrılmasını bildi.

İlk periyotta Branislav Ratkovica ve Ryan Toolson ile ayakta kalan Aliağa Petkim periyot arasına 18-18'lik eşitlikle girse de, ikinci periyotla birlikte pota altında İlkan Karaman'ın etkili oyununua Alper Saruhan, Emre Bayev ve Onur Kentli'nin de yardımcı olmasıyla Pınar Karşıyaka'yı durduramadı ve devre sonuna 47-31 yeşil kırmızılıların üstünlüğüyle girildi.
İkinci devrede de skor üstünlüğünü koruyan Karşıyaka, Aliağa'nın farkı kapatma çabalarına Ikonic ve Birkan'nın isabetli dış şutlarıyla karşılık verince periyot sonunda fark 20 sayıya çıktı:71-51. Son periyodun büyük bölümünde genç oyuncularına yer veren Pınar Karşıyaka, genç kadrosuyla da oyundan kopan Aliağa'ya karşı farkı artırmaya devam etti ve karşılaşmadan 89-65 galip ayrıldı.
Pınar Karşıyaka'da İlkan Karaman 22 sayı, 10 ribaund, 4 asist ile karşılaşmanın MVP'si olurken, Alper Saruhan 17 sayı (4/7 üç sayı), 3 ribaund, Birkan Batuk 12 sayı, 3 asist, 2 top çalma ile karşılaşmayı tamamladılar. Forma şansı bulan genç oyunculardan Onur Kentli 5 sayı, 1 rib, 1 top çalma, Onur Çalban 4 sayı, 3 ribaund ve Orhun Güngören ise 3 asist ile mücadele ettiler. Yeşil kırmızılıların denemek için getirdiği Amerikalı forvet Brandon Bowdry ise 10 dakikada 0/5 isabet ile 0 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı ve 4 faul ile hayal kırıklığı yarattı. Aliağa Petkim'de ise Branislav Ratkovica 20 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve eski Karşıyakalı Ryan Toolson 12 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile oynadılar.

2 yorum:

  1. Bu galibiyet ölçü olamaz. Aliağa bu oyunuyla ligin bir numaralı düşme adayı olur.

    YanıtlaSil
  2. KSK denemeye getirdiği yabancıyı çok mu aramış :)

    YanıtlaSil