16 Ekim 2011 Pazar

Bayanlarda da kupa Galatasaray'ın: 85-78

İki ezeli rakibi karşı karşıya getiren Kadınlar Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşmasına hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu. Sarı kırmızılılar Epiphanny Prince ve Tina Charles ile bulduğu sayılarla ilk 3 dakikada 13-2 öne geçti. Periyot boyunca üstünlüğünü koruyup son 2 dakikaya da 19-11 önde giren Galatasaray, Angel Mc Coughtry’nin 4 sayısına engel olamayınca çeyreği 19-15 önde kapadı. Bu çeyrekte Galatasaray’da Prince, Fenerbahçe’de de McCoughtry 9’ar sayı kaydederek takımlarının en skorerleri oldular. Dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmanın ikinci çeyreğine de hızlı başlayan Galatasaray, ilk iki dakikayı 26-17, ilk beş dakikayı da 30-19 önde geçti.
Bu dakikalarda sert bir savunma uygulayan sarı kırmızılılar Fenerbahçe’nin bayanlarının potayı görmesini adeta engelledi. Bu dakikalarda Taurasi’nin de sayı ve asistleriyle devreye girmesi sonucu farkı koruyan Cimbom soyunma odasına 43-31 önde gitti. İlk yarıda Galatasaray’da Prince’in 16 sayı, 8 ribaund, Charles’ın 11 sayı, 8 ribaund ve Taurasi’nin 8 sayı, 4 asistlik performansları sarı kırmızılıları taşırken, Fenerbahçe’nin 0/9 üç sayı yüzdesi ve Nevriye’nin devre boyunca sayı bulamaması 12 sayılık farkın önemli nedenlerindendi.
İkinci yarıya 6-0’lık bir seri ile başlayan Fenerhabçe farkı 6 sayıya indirdi: 43-37. Alınan Galatasaray molası sonrası karşılıklı sayılarla geçen karşılaşmada Matovic 04:30’da attığı 2 sayılık basketle farkı 4 sayıya kadar indirdi: 53-49. Periyodun son dakikalarında Galatasaray yine savunmasını sertleştirince farkı 10 sayıya kadar çıkartsa da, son saniyelerdeki Fenerbahçe sayıları sonrası final periyoduna 6 sayı farkla 65-59 önde girebildi. Son çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken, son 7 dakikaya Galatasaray’ın 74-66’lık üstünlüğüyle girildi. Sarı kırmızılılar son 4 dakikaya da 78-70 önde girerken Fenerbahçe’nin iyi savunma ardından alamadığı savunma ribaundları sarı lacivertlilerin farkı kapatmasını engelledi. Galatasaray son 01:15’e 82-76 üstünlükle girerken, Barkina’nın serbest atışları son 51 saniyede farkı 4 sayıya indirdi: 82-78. Galatasaray molası sonrası Fenerbahçe’nin hücumda yaptığı hatalar ve Galatasaray’ın taktik faullerdeki isabeti, sarı kırmızılara 85-78’lik galibiyeti ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı getirdi. Bu sonuçla Galatasaray erkeklerden sonra kadınlarda da Fenerbahçe’yi mağlup ederek kupasyı müzesine götürmüş oldu. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Fenerbahçe tribünlerinden sahaya atılan yabancı maddeler sonrası Diana Taurasi ile tribünler arasında gerginlik yaşandı.

0 comments:

Yorum Gönder