19 Mayıs 2019 Pazar

Fenerbahçe Beko Euroleague'te 4.oldu

Fenerbahçe Beko, beşinci kez üst üste yer aldığı Euroleague Final-Four organizasyonun üçüncülük maçında Real Madrid karşısında 75-94'lük farklı bir yenilgi alarak sezonu dördüncülükle kapattı. Normal sezonu rekorlarla lider tamamladıktan sonra, Play-Off dönemiyle başlayan sakatlıklar ve yarı finaldeki Anadolu Efes yenilgisi ardından üçüncülük maçına çıkan Fenerbahçe Beko, ilk yarısını 40-38 önde tamamladığı karşılaşmanın ikinci yarısında oyun konsantrasyonunu tamamen kaybederek farklı yenilgiyle Euroleague dördüncülüğünü elde etti. 

Nicolo Melli - Fenerbahçe Beko - Real Madrid

Obradovic'in karşılaşmaya Green ve Sinan ile başlayıp, henüz ilk periyotta Biberovic'e süre vermesi ve henüz ilk 7 dakika geride kalmışken Real Madrid'in 22-9 öne fırlaması, Fenerbahçe Beko'nun üçüncülük maçına önem vermediği izlenimi verse de, benchten gelen Sloukas, Melli ve Vesely gibi isimlerin verdiği katkı Fenerbahçe'nin üzerindeki ölü toprağını atmasını sağladı. İlk 10 dakika sonuna geldiğimizde farkı tekrar tek hanelere indiren sarı lacivertli temsilcimiz, Vesely'nin savunmaya katkıları, Sloukas'ın dümene geçmesi, Guduric ve Melli'nin sayıları sonrası ikinci çeyrekte skor üstünlüğünü eline geçirip soyunma odasına 40-38 üstün gitti. 


Soyunma odası dönüşü, Vesely'nin ikinci yarıda sahada yer alamayacağı haberi moralleri bozarken, Ahmet'ten bekleneni bir türlü alamamamız, Real Madrid'in hücumdaki akıcılığının artması ve Thompkins'in dip çizgiden arka arkaya bulduğu sayılar Real Madrid'in skor üstünlüğünü tekrar yakalamasına neden oldu: 50-56. Fenerbahçe Beko Thompkins'e cevabı Guduric ve Sloukas (2)'ın üçlükleriyle verirken, Real Madrid'te oyunu yönlendirmede çok etkili olan Campazzo'nun sayı ve asistleri, ve Vesely'nin yokluğunda Ayon'un pota altını domine etmesi sonrası bu çeyrekte 31 sayı kaydeden Real Madrid son 10 dakikaya 69-63 önde girdi. 

Final periyoduna Campazzo'nun asistleri ve Causeur'ün sayılarıyla girip 10-0'lık bir seri yakalayan Real Madrid bitime 6 dakika kala skoru 79-63'e getirdi. Fenerbahçe Beko'nun maç konsantrasyonu her geçen dakika düşerken, 6.5 dakika boyunca sayı bulamayan temsilcimiz, Campazzo komutasındaki Real Madrid'in 15-0'lık serisine engel olamadı ve İspanyol temsilcisi farkı 20 sayı üzerine çıkardı. Bitse de gitsek havasına bürünen maçın sonunda iki takımda da az süre alan isimler forma giyerlerken, sahadan 75-94 mağlup ayrılan temsilcimiz Turkish Airlines Euroleague dördüncülüğünü elde etti. 

Fenerbahçe Beko'da Kostas Sloukas 17 sayı - 6 asist ve Melih Mahmutoğlu 14 sayı - 3 asistle hücumda ayakta kalan isimler olurlarken, Real Madrid'te Gustavo Ayon'un 23 sayı - 11 ribaunt ve Facundo Campazzo'nun 12 sayı - 15 asistlik (Euroleague Final-Four asist rekoru) double-double performansları galibiyetteki anahtar performanslar oldular. 

1 yorum:

  1. Sakatlıklar çok etkiledi.Efes'e karşı en ufak bir direniş gösteremediler.Çok iyi geçen sezonun ardından böyle bitmemeliydi.

    YanıtlaSil