8 Mayıs 2019 Çarşamba

Potada derbinin galibi Fenerbahçe Beko

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Beko sahasında konuk ettiği Galatasaray Doğa Sigorta'yı 90-67 mağlup etti. Jan Vesely, Gigi Datome, Joeffrey Lauvergne, Nikola Kalinic gibi eksiklerine rağmen maçın 2. çeyreğiyle birlikte oyunun kontrolünü eline geçiren sarı lacivertliler taraftarı önünde ezeli rakibini farklı yenerek sezonun son maçı öncesi liderlik ümitlerini sürdürdü. Galatasaray ise bu mağlubiyetle bu sezon 10.yenilgisini yaşayarak üçüncülük yarışında önemli bir darbe aldı. 

Nicolo Melli - Fenerbahce Beko - Galatasaray Doga Sigorta

Maça Fenerbahçe Beko'nun pota altındaki eksiklerini değerlendirmek amacıyla boyalı bölgeyi kullanarak başlayan Galatasaray Doğa Sigorta, Zach Auguste ile hücum ribauntları alıp sayılar bulurken, Göksenin ve Webster'dan gelen yüzdeli şutlar sarı kırmızılıların ilk çeyreği 22-21 önde tamamlamasını sağladı. Fenerbahçe Beko ise Galatasaray'ı 6 top kaybına zorlayarak pota altındaki dezavantajını dengelerken, Ahmet Düverioğlu'nun üç faulle kenara gelmesi kısıtlı uzun rotasyonu bulunan sarı lacivertliler için ilk çeyreğin en olumsuz gelişmesi oldu. 


İkinci çeyreğin başında Aaron Harrison'un üçüncü faulünü alması Galatasaray için kötü haber olurken, Sloukas ve Guduric'in sayılarıyla serisini 11-0'a çıkaran Fenerbahçe 3 dakika içinde 29-22'lik üstünlüğü yakaladı. Hücumda ritmi yakalayan Fenerbahçe Marko Guduric ve Kostas Sloukas ile oyunu istediği gibi yönlendirmeye başlarken, Egehan Arna'nın da üst üste üçlükleriyle skor üretimine destek olması sonrası farkı çift hanelere çıkardı ve soyunma odasına 49-36 üstünlükle gitti. 

Soyunma odası dönüşü Melli, Ahmet ve Green'in sayılarıyla 7-0'lık bir seri yakalayan Fenerbahçe Beko maçta ilk kez farkı 20 sayıya çıkardı: 56-36. Dört faullü Ahmet Düverioğlu'nun bu çeyrekte pota altında Galatasaray uzunlarına sağladığı üstünlük, birkaç maçtır üzerilerine binen yük oldukça fazla olan Fenerbahçe kısalarının nefes almasını sağlarken, Sloukas ve Guduric'in üçlükleri son 10 dakikaya Fenerbahçe'nin 70-51 önde girmesini sağladı. 

Final periyoduna Fenerbahçe Beko'nun beş kısayla başlaması ve bu beş'in düşük dış şut yüzdesiyle mücadele etmesi sarı lacivertlilerin 6 dakika boyunca sadece 2 sayı bulmasını beraberinde getirirken, Galatasaray bu fiziksel üstünlüğü boyalı alan oyunlarıyla avantaja çeviremese de kısaların penetreleri ve şutları ilk 6 dakika geride kaldığında farkın 12 sayıya inmesini sağladı. Fark 12 sayıya inmiş, takıma adına işler iyi giderken bu dakikada Ertuğrul Erdoğan'ın aldığı mola sonrası gelen 6-0'lık Fenerbahçe serisi rüzgarı tekrar Fenerbahçe yönüne çevirirken, kalan sürede rahat bir basketbol sahaya yansıtan Fenerbahçe Beko karşılaşmayı 90-67 kazanarak kendi sahasında son normal sezon maçından galibiyetle ayrılmış oldu.

Fenerbahçe Beko'da Marko Guduric 23 sayı - 3 asist ve Kostas Sloukas 15 sayı - 4 asistle en skorer isimler olurlarken, Ahmet Düverioğlu da neredeyse tamamını faul problemiyle oynadığı maçı 15 sayı - 11 ribauntla double-double yaparak tamamladı. Galatasaray Doğa Sigorta'da ise Tai Webster 16 sayı ve Zach Auguste 13 sayı - 6 ribauntla karşılaşmayı tamamladılar. Galatasaray'ın takım olarak 38-26 ribaunt üstünlüğü (15 hücum ribaundu) yakaladığı maçta, Fenerbahçe Beko'nun farklı kazanmasını sağlayan başlıca istatistikler ise rakibi tam 18 top kaybına zorlamaları ve etkili dış şut savunmasıyla Galatasaray'ı 4/18 (%22) üç sayıda tutmaları oldu. 

3 yorum:

  1. Farkı 12'ye indirmişken, rüzgar Galatasaray lehine eserken coachun mola alması büyük hataydı. Mola dönüşü bir anda Fenerbahçe kontrolü tekrar eline alıp işi bitirdi. Ertuğrul Hoca neden belli bir seviyenin üzerine çıkamayacağını böylece göstermiş oldu.

    YanıtlaSil
  2. Beklenen sonuç şaşırmamak lazım bu farka

    YanıtlaSil
  3. Arada çok büyük kalite farkı var.Fenerbahçe Beko makası her geçen gün daha fazla açıyor...

    YanıtlaSil