8 Şubat 2019 Cuma

Euroleague'in en güzel takımı: Fenerbahçe

Bobby Dixon - Marko GuduricTurkish Airlines Euroleague'in izlemesi en çok keyif veren, basketbolun güzelliklerini sahaya yansıtan takımı hangisi diye sorulsa, büyük bir çoğunluğun ortak cevabı Fenerbahçe Beko olacaktır kuşkusuz. Bugün kendi sahasında Yunan Devi Panathinaikos'u güle oynaya 85-66 mağlup eden Fenerbahçe böylece 22.maçında 19. galibiyetini almış oldu. Real Madrid'in de CSKA Moskova'ya yenildiği akşamda Fenerbahçe en yakın rakibi ile arasındaki farkı 2 maça çıkararak normal sezonu lider bitirme yolunda da büyük bir avantaj elde etti. 

Bugün Fenerbahçe Beko'nun karşısına çıkan Panathinaikos belki eski günlerinde ve eski gücünde değildi. Fakat Rick Pitino'nun takımın başına geçişi sonrası yükselen bir performansla gelmişti İstanbul'a Yunan ekibi. Geçtiğimiz hafta sahalarında Anadolu Efes'i mağlup etmişler ve Yunanistan'da da yenilgisiz liderliklerini sürdürmekteydiler. Herşeyden önemlisi de maçın ilk dakikalarında sahada gösterdikleri mücadele, İstanbul'a kazanmaya ve direnmeye geldiklerinin bir göstergesiydi. Calathes ve Kilpatrick'in sert savunması, Thomas'ın skorer oyunu Panathinaikos'un maça iyi başlamasını beraberinde getirirken, pota altında Vougioukas'ın da iyi yer tutarak bulduğu sayılar Yunan ekibinin 2. çeyrek ortasına kadar skoru dengede tutmasını sağladı. 


Dedik ya Fenerbahçe Beko güzel takım diye. İyi başlamayan maçı çevirmesi zor olmadı Fenerbahçe'nin. İlk birkaç dakikada Dixon'un her zaman isabet kaydettiği boş şutları kaçırmasıyla ritmini bulamayan sarı kanaryalar, topu dakikalar ilerledikçe daha iyi çevirmeye başlayıp, Datome, Melli ve Melih'in üç sayı isabetleriyle oyuna ortak olup, ikinci çeyreğin ortalarından itibaren skordaki üstünlüğü eline almaya başladı. Ahmet, Kalinic ve Melli ile savunma sertliğini artıran Fenerbahçe, Kalinic, Guduric ve Melli'nin skorer oyunu ve taraftarının da ateşleyici desteğiyle farkı giderek açarak ilk devreyi 49-28 önde tamamladı. Devrenin son 3.5 dakikasında 15-0'lık bir seri yakalayan sarı lacivertliler, özellikle bu dönemde buldukları ritm, adeta iğne deliğinden geçen nokta atışı paslar ve asistler sonrası gelen isabetli şutlarla zor maçı kolaya çevirip Euroleague'in en güzel takımı olmayı sonuna kadar hakkettiklerini bir kez daha gösterdiler. 

Karşılaşmanın ikinci devresi belki skor anlamında iki takımın da denk olduğu bir devre olarak gözüktü; fakat Fenerbahçe Beko için forma giyen kim olursa olsun, düzenin ahenkli bir şekilde işlediğinin bir göstergesi oldu. Nitekim bu devrede, Jan Vesely'nin olmadığı bir günde maça çok yüzdeli bir başlangıç yapamayan Joffrey Lauvergne de devreye girip pota altından sayılar bulmaya başlarken, final periyodunda da yüzdeli şutları ile dikkat çeken Erick Green'in performansı takım kimyası adına oldukça önemliydi. Son dakikalarda forma şansı bulan Tarık Biberovic ise Euroleague kariyerindeki ilk asist ve sayılarını kaydederek tribünleri dolduran Fenerbahçe taraftarını mutlu eden bir diğer isim oldu. 

Fenerbahçe Beko'da bu akşam Panathinaikos karşısında fark yaratan isim kimdi sorusuna tek bir isim verebilmek zor. Belki bu durum takım oyunun ve düzen içindeki her parçanın iyi şekilde işlediğinin en güzel göstergesi. 14 sayı - 7 ribaunt - 4 asist - 4/5 üç sayı istatistiklerinin yanında yer yer topu rakip sahaya geçirerek guardların işini kolaylaştıran Nicolo Melli, 5/6 saha içi, 2/2 üç sayı isabetiyle 12 sayı kaydeden Gigi Datome, 12 sayı - 3 asist - 2/3 üç sayı ve alan savunmasına karşı savunmanın göbeğine drive ederek bulduğu turnikelerle etkili olan Marko Guduric, kenardan gelip final periyodunda yüzdeli şutlarıyla dikkat çeken Erick Green, sadece 4 sayısına rağmen 5 ribaundu ve pota altını karartmasıyla Ahmet Düverioğlu maçın etkili isimleriydi; fakat sahada zevk veren top dağılımı, 23 asist ve 12/29'lik üç sayı isabetiyle yıldızı olmayan ama takım halinde muazzam bir basketbol oynayan bir takım havasındaydı Fenerbahçe Beko. Bir yıl aradan sonra kupayı tekrar İStanbul'a getirmeyi kafalarına koymuş sarı lacivertli formalar var sahada. Ne dersiniz? Sizce de Euroleague'in en güzel takımı değil mi sahadaki sarı lacivertliler?

3 yorum:

  1. Bir Galatasaray taraftarı olarak Fenerbahçe maçlarını da ilgi ile izliyorum. Basketbolda Fenerbahçe son yılların gözde takımı. oyunlarını izlemek çok eğlenceli. EuroLig maçlarında Fenerbahçe'nin havası da bir başka oluyor. Önümüzdeki yıllarda Galatasaray basketbol takımının da başarılarını görmek ve bu sitede haberlerinin altına yorumlar yapmak dileği ile.

    YanıtlaSil
  2. Beşiktaşlı olarak tüm maçları takip ederim ben ayrım yapmam futboldaki gibi arasında dünyalar var :) Bencede fenerbahçe olabilir zevkli bir izlenim sunuyorlar keyif alıyoruz izlerken sonucta bu güzel birşey :)

    YanıtlaSil
  3. Sporu tarafsız ve mill şuur ile izlemek en sevdiğim şey. Fenerbahçe euroleague takımı iyi ve mükemmel bir takım.

    YanıtlaSil