7 Şubat 2019 Perşembe

Doncic LeBron'u geride bıraktı

NBA'de "Yılın Çaylağı" ödülünün en büyük adayı olan Luka Doncic dün gece Dallas Mavericks'in Charlotte Hornets karşısında sergilediği triple-double performansıyla tarihe geçti. Dallas Mavericks'in Hornets karşısında 99-93 kazandığı karşılaşmada 19 sayı - 10 ribaunt - 11 asistle oynayan genç Sloven guard Luka Doncic böylece NBA kariyerindeki üçüncü triple-double'ını henüz 20 yaşına girmeden yaparak bu başarıyı elde eden en genç oyuncu oldu. Bu unvan Doncic'ten önce LeBron James'e aitti. 

Bu sezon başında 1.tur üçüncü sıradan draft edilen ve Dallas Mavericks formasıyla başarılı bir çaylak sezonu geçiren Luka Doncic, 51 maçın tamamında ilk beşte sahaya çıkıp 20.6 sayı - 7.1 ribaunt - 5.5 asist ortalamaları elde etti. Doncic bu ortalamalarla sezon sonunda Yılın Çaylağı (NBA Rookie of the Year) ödülünün en büyük favorisi durumunda.

3 yorum:

  1. Dallas yine Avrupa’lı yıldızını buldu. Nowitzki devri sonrası Doncic devri başlıyor

    YanıtlaSil
  2. NBA takımlarının bir çoğunda genelde siyahi oyuncu ağırlıklı. Luka Doncic ise adını duyuran nadir oyunculardan. başarılarının devamını dilerim. Bizim de ülkemizde bir dönem oynayan Cedi Osman'ın da adını sık sık duyuyoruz. Ülkemizdeki basketbol liginin de dünya çapında cazip ve halkımız tarafından takip edilen bir lig haline gelmesi dileği ile.

    YanıtlaSil
  3. Doncic gerçekten çok iyi bir oyuncu ve çaylak olarak harika bir sezon geçiriyor. Dallas ile parkelerde uzun seneler geçirecek gibi görünüyor. Dirk Nowitzki'den sonra yine çok iddaalı bir takım haline gelmeye başladılar.

    YanıtlaSil