29 Eylül 2018 Cumartesi

Bundesliga'da sürprize yer yok

Almanya Erkekler Basketbol Ligi EasyCredit Bundesliga'da dün oynanan açılış maçları sonrası, bugün de yine favori ekipler sahadan galibiyetle ayrıldılar. Dün son şampiyon Bayern München'in deplasmanda Ratiopharm Ulm'u Petteri Koponen (18sy - 4as), Stefan Jovic (17sy - 2as) ve Vladimir Lucic (13sy - 4rb - 4as)'in performanslarıyla 83-77 yenerek sezona iyi bir başlangıç yaptığı ligde, bugün de geçen sezonun finalisti ALBA Berlin sahasında Science City Jena'yı Rokas Giedraitis (4/4 3s - 20sy), Johannes Thiemann (18sy - 4 rb) ve Luke Sikma'nın (14sy - 8rb - 5as) etkili oyunları ve takım halinde 17/32'lik üç sayı isabetiyle 112-55 mağlup etti ve rakibini ikiye katlayarak sezona kayıpsız başladı. 

Bundesliga Ratiopharm Ulm - Bayern Munchen

Ligin güçlü ekiplerinden medi Bayreuth ve EWE Baskets Oldenburg'un da maçlarını kazandığı EasyCredit Basketball Bundesliga'da ilk haftanın şu ana kadar tamamlanan diğer maçlarında alınan sonuçlar ise şu şekilde oldu:


Rasta Vecha - medi Bayreuth : 67-83
Eisbaren Bremerhaven - Hakro Merlins Crailsheim: 93-80
Löwen Braunschweig - EWE Baskets Oldenburg: 64-100

2 yorum:

  1. bundesliganın bu yönünü seviyorum gerek futbol gerek basketbolda gerçekten bazı takımların standartları belli. iddia oynayıp rahat bir şekilde vurgun yapabiliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Alba Berlin 2 kat fark atarak mükemmel bir galibiyet elde etti. Bu tarz kolay maçları izlemek nedense hoşuma gidiyor.

    YanıtlaSil