20 Eylül 2018 Perşembe

Avrupa'ya galibiyetle başladık

2018-2019 sezonunda Avrupa kupalarındaki ilk maçımızda FIBA Europe Cup 1. ön elemesinde deplasmanda Çekya'dan Dekstone Turi Svitavy ile karşılaşan İstanbul BBSK rahat bir maç sonunda sahadan 99-74 galip ayrılarak önümüzdeki haftaki rovanş öncesi tur için çok büyük bir avantaj elde etti. Karşılaşmayı baştan sona önde götüren ve devreyi de 46-29 önde tamamlayan İstanbul BBSK 26 ekimdeki maç sonrası tur atladığı takdirde 2. ön eleme turunda İsveç ekibi BC Lulea ile karşılaşacak. 

FIBA Europe Cup Istanbul BBSK - Dekstone Turi Svitavy

İstanbul BBSK Çek rakibi karşısında özellikle pota altından etkili olurken, Luka Babic 22 sayı - 11 ribaunt, Shevon Thompson ise 10 sayı - 15 ribaunt - 3 blokla double-double yaptılar. Bu ikili dışında Terrell Holloway 21 sayı - 8 asist, Damian Kulig 16 sayı - 6 ribaunt, Ramazan Tekin de 12 sayı - 6 ribauntla takımımızın diğer etkili performanslarını sergilediler. Temsilcimiz ayrıca takım olarak da ribauntlarda rakibine 50-28'lik üstünlük sağladı.  

2 yorum:

  1. Dekstone Turi Svitavy çok kolay bir takımdı bu yüzden şaşırtmadı. Tabi bu tarz galibiyetler takımı motive etmek açısından çok faydalı.

    YanıtlaSil
  2. çekyanın takımları genelde çok zorlamaz yine de küçümsenmeyecek bir maçtı galibyetle başlamamız hem motivasyon hem de prestij açısından bizler için iyi oldu umarım bu sene şampiyonluk gelir

    YanıtlaSil