29 Eylül 2018 Cumartesi

Tony Parker'ı Hornets formasıyla izlemek

Tony Parker ismini duyunca aklınıza ne geliyor? Birçoğunuz gibi benim de Tony Parker deyince aklıma Fransa Milli Takımı'ndan önce San Antonio Spurs gelir? Parker - Tim Duncan ikilisi, Spurs formasıyla gelen şampiyonluklar gelir. Eee 36 yaşındaki tecrübeli yıldızın Spurs kariyerinde 4 NBA şampiyonluk (2003 - 2005 - 2007 - 2014), 1 Finaller MVP'si kazandığı, 6 kez All-Star, 3 kez de NBA Yılın 2. takımına seçildiğini düşündüğümüzde Parker'ın Spurs ile özdeşleşmesi kaçınılmaz oluyor haliyle. 2001 Draft'ında 1. tur 28. sıradan seçilerek giydiği San Antonio Spurs formasını 17 sezon taşıdı Parker, dile kolay...

Tony Parker - Charlotte Hornets

Ve dolu dolu geçen 17 sezon sonrasında dün ilk kez farklı bir takımın formasıyla NBA parkesindeydi Tony Parker. Çaylak sezonu sonrası ilk kez geçtiğimiz sezon 10 sayı ortalamasının altına (7.7) düşen, ortalama 20 dakikanın altında sahada kalan Parker, yaz döneminde 17 yıllık Spurs macerasına noktayı koymuş ve Charlotte Hornets ile anlaşmıştı. Pre-season'un açılış gününde Hornets'ın Boston Celtics ile oynadığı maçta Kemba Walker'ın yedeği olarak 9 dakika süre alan Parker 0/3 saha içi ile karşılaşmayı sayı atamadan tamamlarken, 1 ribaunt - 1 asist ve 2 de top kaybı istatistiği yaptı. 

17 sezon formasını giydiği San Antonio Spurs'un tüm zamanlar asist lideri olma özelliğini hala sürdüren ve büyük ihtimalle de en az 20 yıl bu unvanı koruyacak olan Parker, belki de kariyerinin sonunda yeni formasıyla bu sezon çok uzun süreler alamayacak; fakat kariyerindeki dört şampiyonluk ve başarılarıyla NBA ve Spurs tarihinin en önemli oyuncularından biri olmaya devam edecektir. Bu sezon özellikle Charlotte Hornets'ın San Antonio Spurs deplasmanını merakla bekliyorum. 15 ocakta AT&T Center'a gelecek basketbolseverlerin oldukça duygusal anlar yaratacağını düşünüyorum. Zira maç şimdiden NBA TV'nin maç programına girmiş durumda. 

2 yorum:

  1. San Antonio Spurs taraftaları geçen gün parker için güzel bir anıt oluşturdu. gerçekten de böylesine bir efsanenin takım değiştirmesi kötü bir durum.

    YanıtlaSil
  2. Tony Parker'ı ne kadar da San Antonio ile özdeşleştirmişim... Şimdi kendisini yeni formasıyla gördüm de alışamadım.

    YanıtlaSil