20 Eylül 2018 Perşembe

Banvit'in yeni kaptanları altyapıdan

Basketbol Süper Ligi'nin başarılı ve iddialı takımlarından Banvit'te yeni sezonda kaptanlık görevi alt yapıdan yetişen iki isim, Tolga Geçim ve Rıdvan Öncel'de olacak. 22 yaşında olan ve 2014-2015 sezonundan beri A Takımda yer alan Tolga bu sezon Gasper Vidmar'dan kaptanlık görevini devralırken, geçtiğimiz sezonki başarılı performansıyla A Milli Takım aday kadrosuna kadar çağrılan Rıdvan Öncel de ikinci kaptan görevini yapacak. 

Tolga Geçim - Rıdvan Öncel

Son birkaç sezondur Türk rotasyonunda alt yapısından yetişen birçok oyuncuya yer veren, birçok genç basketbolcuya pilot takımı Bandırma Kırmızı'da tecrübe kazanma şansı tanıyan ve belirli bir tecrübe seviyesi sonrası Basketbol SÜper Ligi'nde mücadele etme olanağı sağlayan Banvit milli takımlara da çok sayıda oyuncu vermekte. Bu sezon Türk rotasyonunu tamamen altyapısından gelen isimlerden oluşturan Banvit'te Tolga Geçim ve Rıdvan Öncel yanında Berke Atar, Şehmus Hazer, Erkin Şenel, Metehan Akyel gibi isimlerin de önemli süreler alması bekleniyor. 

2 yorum:

  1. Tolga Geçim ile 3 ay basketbol oynamıştım banvitteyken.Tabi yakın arkadaş olduğumuz söylenemez. Banvit çocukluğundan beri yetiştirmiş olduğu bu kişilere şans vererek sahip çıkıyor. Bunlar gibi banvitten çıkan birçok arkadaşım başka takımlarda oynamakta.

    YanıtlaSil
  2. banvit gerçekten uzun vadede izlemiş olduğu altyapı politikasının meyvelerini alıyor. bu konuda gayet doğru işler yapan banvitin yeni jenarasyonu 5 sene içinde avrupa şampiyonluğuna çok rahat oynar.

    YanıtlaSil