4 Eylül 2018 Salı

Anadolu Efes taraftarıyla barışabilecek mi?

Son yıllarda yaptığı yüksek harcamalara rağmen bir türlü beklenen performansı sergileyemeyen ve geçtiğimiz sezon da son 25 yılın en kötü Euroleague performansını yakalayan Anadolu Efes'te taraftarın da takıma olan desteği giderek azaldı. 2017-2018 sezonunda Turkish Airlines Euroleague'teki 16 takım arasında maç başına 3900 biletli seyirciyle en az taraftara karşı maç oynayan takım olan Anadolu Efes, 29 marttaki Barcelona maçına gelen 1920 seyirciyle de aynı zamanda sezonun bir maçtaki en düşük taraftar sayısına ulaştı. 

Anadolu Efes taraftar

Sezon boyunca da toplamda 58,495 seyirciyi tribüne çekebilen Anadolu Efes'in bu taraftar sayısı sadece Final-Four'daki 4 maça gelen seyirci sayısının (63,700) bile gerisinde kaldı. Bu sezon ise kadrosuna önemli takviyeler yapıp geçen sezona oranla daha iddialı bir kadroyla yola çıkan Anadolu Efes'in yeni kadrosuyla küsen taraftarlarını tekrar salona çekip çekemeyeceği merak konusu. Bu vesileyle fiyatları 240TL ile 5100 TL arasında değişen Anadolu Efes kombinelerini bu linkten satın alabileceğinizi de hatırlatalım. 


Turkish Airlines Euroleague'te 2017-2018 sezonunun tribüne en fazla taraftar çeken takımı ise maç başına 13,560 ile Zalgiris Kaunas olmuştu. Maç başına 13,000 ile Panathinaikos'un ikinci olduğu seyirci sıralamasında Fenerbahçe Doğuş maç başına 11,566 taraftar ile üçüncü sırada yer aldı. 

3 yorum:

  1. geçen sezon yapılan hatalardan dolayı anadolu efese küsen birçok arkadaşım halen mevcut. fakat bu sezon biraz yumuşama ve yatıştırma politikaları sayesinde ilerleyen günlerde belki düzebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artan kombine fiyatlarıyla taraftarın artması pek mümkün değil. Kriz ve geçen senelerdeki başarısızlıklar sonrası kombinelerde daha uygun bir fiyatlandırmaya gidilmeliydi.

      Sil
  2. Anadolu efes çok kötü bir performans sergilemişti. Bu sebeple çok büyük bir taraftar düşüşü yaşandı. Bu yıl bu taraftar sayısının eski haline döneceğini sanmıyorum. Ancak geçen yıla nazaran artış göstericektir.

    YanıtlaSil