19 Temmuz 2018 Perşembe

Ümitler başka yaza kaldı

FIBA U20 Europe Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde ev sahibi Almanya ile karşılaşan Ümit Milli Basketbol Takımımız, beklenmedik şekilde kötü oynadığı ikinci periyot sonrası ilk yarısını 22-41 geride tamamladığı maçta sahadan 61-78 mağlup ayrılarak yarı final şansını yakalayamadı. Maçın büyük bölümünü farklı geride götüren ve turnuva boyunca gösterdikleri performansın çok uzağında kalan milliler bu sonuçla madalya ümitlerini bir sonraki yaza bırakırken, 5-8.lik klasman maçları oynama hakkı kazandılar. 

FIBA U20 Europe Türkiye - Almanya

Karşılaşmaya iyi savunma ile 5-0 önde başlayan Ümit Milliler, fizik olarak bizden daha üstün olan Almanların pota altında Berke'yi iyi kapatması sonrası boyalı bölgeyi kullanamayınca ilk çeyreğin tamamı dengede geçti. İlk beş başlayan Muhaymin'in maç başındaki skor üretiminin yaptığımız basit top kayıpları nedeniyle durması üstünlüğümüzü kaybetmemize neden olurken, Mushidi ve Stanic'in sayıları Almanya'nın ilk çeyreği 14-13 önde tamamlamasını sağladı. 


İkinci çeyreğin başıyla birlikte sertleşen Alman savunması kolay sayılar bulmamızı engellerken, karşısında kendisine ciddi bir fizik üstünlüğü bulunan Mushidi'yi bulan oyun kurucumuz Ömer Utku Al'ın bu oyuncu tarafından etkisiz bırakılması hücum düzenimizi iyiden iyiye bozdu. Ömer'in henüz ikinci çeyrek ortasında 5 top kaybına ulaşması yanında bu top kayıplarının Almanya adına hızlı hücumlarla sonuçlanması sonrası çeyreğin ilk 6 dakikası tamamlandığında Almanya skoru 28-20 yaptı. Hücumlardan boş dönülmesi millilerde morallerin de oldukça bozulmasına neden olurken, ilk yarıda 4/5 üç sayı isabetiyle alev alan Mushidi'nin önderliğini yaptığı Almanya yakaladığı 16-2'lik seriyle devreyi 41-22 önde tamamladı. İlk yarıda potasında 6/14 üç sayı isabeti gören ve Almanlar'a 10-3'lük bir asist üstünlüğü veren takımımız, 12 top kaybı yapıp 0/6 üç sayı isabetinde kalınca 19 sayılık fark kaçınılmaz oldu.  

Milli takımımız soyunma odası dönüşü daha istekli ve arzulu bir basketbol oynayıp Almanya hücumlarını durdurmasına karşın, kaçan kolay şutlar ve turnikeler, alınan hücum ribauntları sonrası pota altından hücumları bitiremememiz ve serbest atış çizgisindeki düşük yüzdemiz nedeniyle farkı kapatmakta başarılı olamadık. Serkan Erdoğan'ın çeyrek boyunca denediği farklı beşlerde bir türlü beklediği uyumu bulamaması, hem savunma hem de hücumda arzu edilen oyunun sahaya yansıtılamaması, Almanya'nın da oyun disiplininden bir dakika olsun kopmaması sonucu çeyrek boyunca fark korunurken, son 10 dakikaya 61-41 Almanya üstünlüğüyle girildi. 

Final periyodunun başına Almanya'nın hem boyalı bölgeden hem de 3 sayı çizgisi gerisinden bulduğu sayılar farkı 25 sayı seviyesinin de üzerine taşırken, rakibin fiziksel üstünlüğü yaptığımız tam saha baskılı savunmanın ve sonrasındaki hücumlarımızın yeterli etkiyi gösterememesini beraberinde getirdi. Kalan süre iki takım için de antrenman havasında geçerken, baskılı savunmaya rağmen farkın en fazla 15 sayı sınırına kadar gelmesine izin veren ve sahadan 78-61 galip ayrılan Almanya yarı finale yükseldi. Milli Takımımız ise bu mağlubiyetle 5.lik - 8.lik klasman mücadelesiyle yoluna devam edecek. 

Ümit Milli Takımımızda Ragıp Berke Atar 16 sayı - 9 ribaunt ve Şehmus Hazer 11 sayı - 4 ribaunt - 2 asist - 2 top çalma ile çift hanelere ulaşan oyuncularımız olurlarken, Yeşukan Onar 9 sayı - 6 ribaunt,  Muhaymin Mustafa 8 sayı - 7 ribaunt, Erkin Şenel de 8 sayı - 4 ribaunt ve Ömer Utku Al da 7 sayı - 3 asistle mücadele ettiler. Almanya'nın en etkili ismi 6/9 üç sayı isabeti, 22 sayı - 5 asist - 5 ribauntla Kostja Mushidi olurken, 18-11'lik hücum ribaundu üstünlüğümüze rağmen çok düşük yüzdeyle hücum etmemiz (%35 iki sayı - %15 üç sayı), sadece 10 asistte kalmamız ve yaptığımız 18 top kaybı farklı yenilginin başlıca nedenleri oldu.

9 yorum:

  1. Ben bu olayı anlamıyorum işte. 1 maçta çok iyi performans sergileyip diğerinde rezalet bir oyun sergilemek nedir.Almanya zor bir rakip evet. Ancak ilk yarı resmen hiç sahada yoktular. İlk yarı çok daha iyi performans sergileseler yarı final garantiydi.

    YanıtlaSil
  2. Bir önceki maçta iyi idirler. İyi gideceklerini sanıyordum ama yanıldık.

    YanıtlaSil
  3. ruh bitmiş. ülkemizde sproun hiçbir dalında yeteri gelişim yok denilecek kadar az. bireysel başarılı alan sporcularımızı hariç tutuyorum ama basketbol futbol gibi sporlar için düzgün bir spor akedemisi disiplin eğitimi şart

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli olan bu gençleri +20 kategorilerine hazırlayabilmek. Ruh bitmiş diyip kesip atmak olmaz. Eksikleri görüp önlem alacağız. Sonuçta bu gençler bizim geleceğimiz

      Sil
  4. Bu sefer gerçekten ümit milliler için umudum vardı. Ancak bu son maçta beni hayal kırıklığına uğrattılar. İlk yarıda çok fazla fark yiyen milliler bu farklı 2.yarıda kapatamadılar.

    YanıtlaSil
  5. Rakip Almanya olunca ben daha umutlu bir şekilde izliyorum maalesef hayal kırıklığına uğruyorum. Fransa ve Almanya milli takımlarına ayrı bi gıcık oluyorum.

    YanıtlaSil
  6. Canları sağolsun, inşallah daha büyük başarılara koşarız....

    YanıtlaSil
  7. Batuhan bey'e katılıyorum fransa almanya gibi takımlara fitil oluyorum. :) Ama daha büyük başarılara koşmamız dileğiyle.

    YanıtlaSil
  8. Çogu oyuncumuzda Milli ruh ne yazikki yok.sirf para icin sahaya cikip o formayi giyiyorlar. Bunlarin nedeni rant vaska bir sey degil. Takimin basina adam akilli birileri gelse bu kadro ile tarih yazarlar ama nerde..

    YanıtlaSil