14 Temmuz 2018 Cumartesi

Ümit Milliler'den farklı başlangıç

Bugün Almanya'da başlayan FIBA U20 Ümit Erkekler Avrupa Şampiyonası'nın ilk maçında Büyük Britanya karşısına çıkan Ümit Milli Takımımız sahadan 76-62 galip ayrılarak şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısında Berke Atar, Ömer Utku Al, Şehmus Hazer ve Muhaymin Mustafa'nın etkili oyunlarıyla farka giden milliler, rotasyonunu geniş biçimde kullandığı ikinci yarıda da üstünlüğünü devam ettirerek farklı bir galibiyetle yarınki Litvanya maçı öncesi moral kazandılar. Milli takımımızda Ragıp Berke Atar'ın pota altındaki etkinliği sevindirirken, önceki yıllara göre daha yüzdeli ve olgun oyunuyla dikkat çeken Muhaymin Mustafa da kenardan gelip en skorer oyuncumuz oldu. 

FIBA U20 Europe Türkiye - Büyük Britanya - Alp Karahan

Karşılaşmaya pota altında Ragıp - Yeşukan ikilisinin uyumu, özellikle de Ragıp'ın sayıları ve savunmadaki caydırıcılığıyla başlayan Ümit Milli Takımımız ilk beş dakikayı rakibine sayı izni vermeden 8-0 önde geçti. Şehmus'un da pota altındaki ikiliye sayılarıyla destek olmaya başlaması skor opsiyonlarımızı artırırken, Britanya'nın Wheatle'ın hızlı hücumları dışında sayı bulmakta çok zorlanması farkın kapanmasına fırsat tanımadı ve ilk çeyrek 21-14 üstünlüğümüzle sonuçlandı. 


İkinci çeyreğin başında skorbord arızası nedeniyle maçın uzun süre durması millilerimizin hızını keser mi diye endişelensek de, oyun disiplininden kopmayan takımımız ikinci çeyrekte de farkın kapanmasına izin vermedi. Coach Serkan Erdoğan'ın sürekli olarak kenardan yönlendirdiği gibi Ömer Utku Al'In önderliğinde temponun düşmesine izin vermeyen, topu çok iyi dolaştıran ve çembere gitmekte zorlanmayan millilerimiz, Muhaymin ve Alp ile bulduğu sayılarla farkı açmaya devam etti. Berke'nin oyunda olduğu dakikalarda pota altını domine eden, kenara geldiğinde ise dört kısayla ön alanda baskılı savunmayla kapılan toplar sonrası Büyük Britanya'ya kolay hücum etme şansı tanımayan milliler devre sonunda da soyunma odasına 45-27 önde gitti. 

Soyunma odası dönüşü önceki turnuvalara oranla daha derli toplu bir basketbol oynadığı dikkat çeken Muhaymin'in etkili başlayıp bulduğu sayılar üstünlüğü elimizde tutmamızı sağlarken, farkın 20 sayı üzerinde seyretmesi Berke'yi de kenara alıp ilerleyen maçlar için dinlendirmemize olanak tanıdı. Çeyreğin sonunda 62-37'lik üstünlüğe ulaşan Ümit Milli Takımımız'da bu 10 dakikanın etkili ismi Muhaymin Mustafa 15 sayıya ulaşırken, tek olumsuz yanımız Berke'nin kenara gelmesi sonrası Büyük Britanya'ya verdiğimiz hücum ribauntlarıydı. Bu dakikalar gösterdi ki, önümüzdeki maçlarda kritik anlarda Berke'yi sahada tutabilmek ve onun sahada olmadığı anlarda diğer uzunların ekstra performansları milli takımımızın başarısı önemli belirleyici unsurlar olacak. 

Final periyoduna Arda'nın turnikesiyle başlayan millilerimiz, daha çok rotasyonun geri planındaki isimlere süre verince hücumdaki ritmimiz bir miktar bozuldu. Berke, Şehmus ve Ömer'in kenarda olması oyunun kontrolünü elimizde tutmamıza engel olurken, savunmadaki caydırıcılığımızın azalması da farkın bir ara 15 sayıya kadar inmesine neden oldu. Kalan sürede her ne kadar rakibe kolay sayı imkanları verse de, farkın tek hanelere inmesine izin vermeyen ve üstünlüğünü koruyan Ümit Milli Takım sahadan 76-62 galip ayrılarak Avrupa şampiyonasına iyi bir başlangıç yaptı. 

Milli Takımımız'da Muhaymin Mustafa 4/6 üç sayı isabetiyle 20 sayı - 6 ribaunt, Ragıp Berke Atar 14 sayı - 6 ribaunt - 2 top çalma - 1 blok ile çift haneli sayılara ulaşan isimlerimiz olurlarken, Ömer Utku Al 8 sayı - 5 asist - 2 top çalma, Berkay Bayar 8 sayı - 4 ribaunt, Şehmus Hazer 7 sayı - 2 asist ve Alp Karahan da 5 sayı - 2 top çalma ile karşılaşmayı tamamladılar. 

3 yorum:

  1. Ali Yelkenbiçer14 Temmuz 2018 19:41

    Zayıf bir rakip karşısında çok yorulmadan iyi bir galibiyet aldık. Yarınki Litvanya maçı için de iyi bir antrenman oldu. Şimdi iki zorlu maçımız var. Grubu lider tamamlamak önemli.

    YanıtlaSil
  2. rakip zayıftı ama bizimkilerde gerçekten güzel bir oyun ortaya koydular gençleri tebrik etmek lazım

    YanıtlaSil
  3. Millilerimiz ilk maçında güzel bir başlangıç yaptı, bugün de sanırım Litvanya ile maçımız var.Şimdiden başarılar diliyorum yeneriz diye umuyorum.

    YanıtlaSil