18 Temmuz 2018 Çarşamba

Ümit Milliler Ukrayna'yı darmadağın etti

Ümit Milli Erkek Basketbol Takımımız Almanya'da devam eden Ümitler Avrupa Şampiyonası 2. tur maçında Ukrayna'yı 104-46 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Karşılaşmanın ilk beş dakikası içinde farkı çift hanelere çıkaran milliler, maçın geri kalanında farkı sürekli olarak açarak devresini 56-21 önde tamamladıkları karşılaşmayı farklı kazandılar ve çeyrek final biletini aldılar. U20 Milli Takımımız çeyrek finalde büyük ihtimalle birkaç saat sonra İzlanda'yı yenerek tur atlayacak olan turnuvanın önemli favorilerinden ev sahibi Almanya ile karşılaşacak. 

FIBA U20 Europe Türkiye - Ukrayna Berkay Bayar

Zayıf rakibi karşısında milli takımımızda 3 dakika sahada kalan Onuralp Bitim dışındaki tüm oyuncularımız 10 dakika üzerinde süre alma şansı bulurken, yine Onuralp haricindeki tüm isimler sayı üretimine katkıda bulundu. 5/7 üç sayı isabetiyle adeta alev alan Alp Karahan 15 sayı - 2 ribaunt - 2 asist - 1 blokla en skorerimiz olurken, Muhaymin Mustafa 3/5 üç sayı isabeti, 14 sayı - 8 ribaunt - 2 asist, Berke Atar 13 sayı - 9 ribaunt, Yeşukan Onar 10 sayı - 10 ribaunt - 3 asist - 2 top çalma, Görkem Doğan 10 sayı - 3 ribaunt, Şehmus Hazer 10 sayı - 2 asist - 2 top çalma, Ömer Utku Al 8 sayı - 7 asist - 2 top çalma ve Berkay Bayar da 8 sayı - 8 ribaunt ile galibiyette rol oynayan diğer isimler oldular. 


Ümit Milli Takımımız takım istatistiklerinde de Ukrayna'ya ribauntlarda 50-28, asistlerde 27-12 üstünlük sağlarken rakibe tam 19 top kaybı yaptırdı. Üç sayılık atışlarda da 13/23 ile %57'lik bir isabet sağlayan milli takımımızda 13/22 (%59)'luk serbest atış yüzdesi ise faul çizgisindeki tehlike hakkında bir kez daha alarm verdi. 

5 yorum:

  1. Tebrikler gençler! Ukrayna belki bize göre zayıf bir ekip ama yine de bir dakika olsun mücadeleyi bırakmadılar. Almanya karşısında da aynı mücadeleyi artırarak devam ettirirler umarım

    YanıtlaSil
  2. aynen dün dediğim gibi ukraynayı rahat bir şekilde geçtik. mustafa özellikle bu maç güzel bir oyun sergiledi.

    YanıtlaSil
  3. Ümit Milli Erkek Basketbol Takımımızı gönülden tebrik ediyorum devamı gelsin her zaman

    YanıtlaSil
  4. Helal olsun. Söylenecek fazla bir şey yok. 104-46 gerçekten çok büyük fark. Ukrayna hiç oynamasa olurmuş.

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle tebrik ediyorum skor müthiş gerçekten, milliler rakibi darma duman etmiş. Çeyrek finali de böyle geçeriz umarım.

    YanıtlaSil