16 Temmuz 2018 Pazartesi

Ümit Milliler Karadağ'ı farklı yendi

FIBA U20 Europe Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası'nın üçüncü maçında Karadağ karşısına çıkan Ümit Milli Takımımız sahadan 89-60 galip ayrılarak 3. maçında ikinci galibiyetini elde etti. Grup ikincisini belirleyecek maçta dünkü ağır Litvanya yenilgisinin etkisini üzerinden atmış gözüken milliler baştan sona önde götürdükleri karşılaşmayı zorlanmadan kazanarak moral buldular. Millilerimiz 2. turda B Grubu'nu üçüncü tamamlayacak takım ile çeyrek final bileti almak için mücadele edecek. 

FIBA U20 Europe Türkiye - Karadağ - Alp Karahan - Görkem Doğan

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde pota altından Berke, dışardan da Muhaymin ve Şehmus ile etkili olan milliler, 3 sayı çizgisinden de yüksek şut yüzdesiyle oynayınca skor üstünlüğünü ele geçirdiler. İkinci çeyreğe de Alp ve Erkin'den gelen üç sayılık isabetlerle başlayan milliler, Emre ve Arda'nın da skora katkıda bulunmasıyla birlikte farkı giderek artırıp ilk 20 dakikayı 47-32 önde tamamladılar. 


Soyunma odası dönüşü yine Erkin'in üçlüğüyle devreye başlayan Ümit Milli Takımımız, bu çeyrekte savunma sertliğini de artırarak Karadağ'a kolay sayı bulma şansı vermezken, Emre'nin mücadelesi ve ribauntları yanında skora da katkıda bulunmasıyla farkı açmaya devam etti ve son 10 dakikaya 69-41 önde girdi. 

Final periyodunda açılan farkın etkisiyle rahatlayan milliler savunmadaki sertliği bırakıp potalarında kolay sayılar görseler de, hücumda Muhaymin ve Görkem'in sayılarıyla farkı korumasını bildiler. Düşük serbest atış yüzdesine rağmen farkın kapanmasına izin vermeyen millilerimiz karşılaşmayı 89-60 galip tamamlayarak grubu ikinci sırada tamamladılar. 

Ümit Milli Takımımız'da Muhaymin Mustafa 15 sayı - 6 ribauntla en skorer isim olurken, Berke Atar 12 sayı - 5 ribaunt, Emre Tanışan 12 sayı - 3 ribaunt - 3 asist, Görkem Doğan 10 sayı - 7 ribaunt, Erkin Şenel 10 sayı - 4 ribaunt ve Şehmus Hazer de 10 sayı - 3 ribauntla çift hanelere ulaşan diğer oyuncularımız oldular. Ömer Utku Al ise 4 sayıda kalmasına rağmen 8 asist - 2 top çalmayla dikkat çekti. Milli Takımımızda Onuralp Bitim ilk iki maçtaki düşük performansı sonrası bu karşılaşmada Serkan Erdoğan'dan süre alamadı. 

5 yorum:

  1. Rakibimiz B Grubu üçüncüsü Ukrayna oldu

    YanıtlaSil
  2. ukrayna bu sıralar biraz formda bir takım ama dişimize uygun. rakibimizi iyi bir oyunla eleyebiliriz.

    YanıtlaSil
  3. İlk maçın ardından dediğiniz gibi iyi moral buldu milliler ben eminim çeyrek final bileti alacaklar.

    YanıtlaSil
  4. Karadağ maçında bu kadar fark açılabileceğini düşünmüyordum. Bir sonraki rakibimiz Ukrayna basketbol dalında gerçekten başarılı bir takım. Yolunuz açık olsun.

    YanıtlaSil
  5. karadağı maçı hep heyecanlı geçerdi fakat bu sefer çok kişi kimi yeneceğini anladı fazla rekabetli değildi

    YanıtlaSil