4 Temmuz 2018 Çarşamba

U17 Milli Takım çeyrek finalde

FIBA U17 World Cup ikinci tur maçında Sırbistan ile karşılaşan U17 Milli Takımımız, zorlu maçta sahadan 87-68 galip ayrılarak çeyrek finale yükseldiler. Son Dünya ikincisi milliler kötü başladıkları maçta ilk çeyrekten 14 sayı geriye düşseler de, Avustralya maçında son çeyrekte yaptıkları geri dönüşü bu kez ikinci ve üçüncü çeyreklere yayarak farklı galibiyetle çeyrek final biletini kazandılar. Milliler bu sonuçla çeyrek finalde Fransa'nın rakibi oldu.

FIBA U17 World Cup Türkiye - Sırbistan Ömer Yasir Küçük

Karşılaşmaya oldukça dağınık hücumlarla başlayan ve ilk maçlarda olduğu gibi çok sayıda basit hata yapan milliler savunmada da Pazin'i durdurmakta güçlük çekince Sırbistan'ın henüz ilk çeyrekten çift haneli farkları yakalamasına engel olamadı ve çeyreği 12-26 geride tamamladı. İkinci çeyrekle birlikte savunmada çıtayı yükselten ve Sırbistan'ın 24 saniyeyi kullanmasını zorlaştıran gençlerimiz, rakibine 3.5 dakika sayı şansı vermezken Ömercan İlyasoğlu'nun takıma getirdiği hareketlilikle farkı kapatmaya başladılar. Savunmadaki ekstra çabaya Furkan'ın blokları ve Ömercan'ın pota altına indirdiği toplarla Furkan'dan gelen sayılar eklenince skora dengeyi getiren milliler, oyunun momentumunu lehlerine çevirdikleri 2.çeyrek sonuna geldiğimizde farkı 1 sayıya kadar indirdiler: 35-36. İlk yarının ilginç yanı ise iki takımın da 21'er ribaunt, 10'ar asist, 5/7'er serbest atış isabeti 9'ar faul, 8'er top kaybı ve 2'şer top çalma yaparak eşit istatistiklere imza atmış olmaları oldu. 


Savunmada ikinci çeyrekle birlikte yükselen enerji soyunma odası dönüşü de millilerimizin rakibe kolay sayı vermemesini beraberinde getirirken, potayı görebilmekte bile zorlanan Sırbistan savunma kaynaklı sayılarımıza da engel olamayınca, 4 dakika içinde yakaladığımız 9-3'lük seriyle 44-39 öne geçtik. İkinci çeyrekte başlayan alan savunmasının etkinliğini her geçen dakika artıran U17'lerimiz rakibinin hem moralini hem de savunmasını çökerterek bulduğu sayılarla farkı açtı ve son 10 dakikaya 63-49 önde girdi. Final periyoduna girerken Alperen Şengün gösterişsiz basketboluyla sessiz sedasız 16 sayı - 8 ribauntluk bir performansa ulaşıp millilerin gizli kahramanlarından biri oldu. Final periyodu Ömer Yasir Küçük'e yapılan sportmenlik dışı faul ile başlarken, farkın tek hanelere inmesine izin vermeyen millilerimiz sürekli olarak 15 sayı civarındaki bir üstünlüğü korumasını bildiler. Langovic ve Pazin'in çabaları Sırbistan'ın farkı kapatması için yeterli olmayınca sahadan 87-68 galip ayrılan U17'lerimiz çeyrek finale yükseldi ve Fransa'nın rakibi oldu.

U17 Milli Takımımızda Alperen Şengün 22 sayı - 15 ribaunt - 2 top çalma ile double-double yaparken, Mustafa Kurtuldum 20 sayı - 8 ribaunt, Atakan Erdek 18 sayı - 4 asist, Furkan Haltalı 10 sayı - 10 ribaunt - 5 blok, Ömer Yasir Küçük 9 sayı ve Ömer Can İlyasoğlu da 5 sayı - 10 asist - 5 ribaunt - 3 top çalma kaydederek galibiyette önemli rol oynadılar. 

6 yorum:

  1. Tebrikler çocuklar. son Dünya ikincisi olarak geldikleri turnuvada hem Avustralya hem de Sırbistan karşısında çift haneli sayılardan geri gelerek önemli bir karakter ortaya koydular. Sıra Fransa'da. Güveniyoruz

    YanıtlaSil
  2. bende tebrik ediyorum milli takımımızı açık ara süper bir galibayet elde etmişler

    YanıtlaSil
  3. Vallah ben tebrik edemiyorum. Sürekli geri dönüşler ile final kazanılmaz. Başlangıçtada ipleri sıkı tutmaları lazım

    YanıtlaSil
  4. Geriden gelip farkı açarak galibiyet almak çok iyi hoş ama bunu alışkanlık haline getirip işi son dakikaya bırakıp şans faktörünü azaltmak demektir ha tamam aslanlara karşı hiç şüphem yok oyunun hakkını vererek oynuyorlar ama biraz daha ipleri elde tutmak lazım.

    YanıtlaSil
  5. geriden gelip büyük işler başardık. Daha önce de belirttiğim gibi yetenekli gençlerimiz var

    YanıtlaSil
  6. gençler şimdiki oyuncuyum diye geçienenleden daha hırslı ve azimli oyuyor. yolunuz açık olsun

    YanıtlaSil