15 Temmuz 2018 Pazar

Milliler Litvanya karşısında direnemedi

FIBA U20 Europe, Ümit Erkekler Avrupa Şampiyonası'nın ikinci gününde Litvanya karşısına çıkan Ümit Milli Basketbol Takımımız baştan sona oyuna dahil olamadığı maçı 94-66 kaybederek ilk mağlubiyetini aldı. İlk gündeki performansının oldukça uzağında maça başlayan ve faul problemi nedeniyle oyunun kontrolünü rakibine veren milliler ilk yarısını 41-50 geride tamamladığı maçta ikinci yarıda tamamen oyundan koparak farklı ve moral bozucu bir yenilgiyle sahadan ayrıldılar. Millilerimizin grupta alacağı sıra, yarınki Karadağ maçı sonrası belli olacak. 

FIBA U20 Europe - Türkiye

Maça oldukça kötü başlayan millilerimiz hücumda pota altında Berke'den bulduğu sayılar dışında çeşitlilik yaratamazken, savunmada da özellikle kısaların çabuk geçilmesi nedeniyle problem yaşadı. Şehmus ve Berke'nin erken iki faul alıp kenara gelmeleri oyun düzenimizi iyice bozarken Litvanya'nın da üç sayı çizgisi gerisinden çeyrek boyunca 5/7 ile oynaması farkın çabuk bir şekilde açılmasına neden oldu. Berke'nin çıkması sonrası Litvanya'nın pota altına korkusuzca girmesi, kenardan gelen Onuralp'in ise set oyununda verim sağlayamaması sonrası moral olarak da düşen milli takımımız ilk çeyreği 22-34 geride tamamladı. 


İkinci çeyreğe risk alıp iki faullü Şehmus ve Berke'yi oyuna alarak başlayan Serkan Erdoğan bu şekilde savunma direncini artırıp Litvanya'nın hızını belirgin bir biçimde kesse de, hücumda kazanılan faul atışlarında çok düşük bir yüzdeyle oynamamız farkın kapanmasının önüne geçti. Çeyreğin ortasına geldiğimizde Litvanya'nın 9/9 serbest atışına karşı millilerimiz denediği 11 atışın 7'sini kaçırmış durumdaydı. Çeyreğin ilerleyen dakikalarında Muhaymin ve Şehmus'un üçüncü faullerini almaları kötü giden maçta moralleri daha da bozdu ve devrenin bitimine 2.5 dakika kala Litvanya farkı 13 sayıya kadar yükseltti: 35-48. Kalan sürede Litvanya'nın art arda top kayıplarından iyi yararlanan milliler Ragıp ve Emre'den gelen 6 sayıyla devre sonunda farkı 9 sayıya indirdirken (41-50) devre arasına 10 sayının altında bir farkla giderek ikinci yarı için de umutlanmış oldular. 

Soyunma odası dönüşü de savunmadaki zaaflarını sürdüren millilerimiz istikrarlı şekilde savunma yapmaya devam eden Litvanya'nın farkı açmasına engel olamadı. Berke'nin pota altında tek başına fazlasıyla yorulması, kısalardan ona yeterli desteğin sağlanamaması ve Serkan Erdoğan'ın kafa olarak maçtan ve takımdan oldukça uzak olan (ribaunt, box-out yapmayan, top eline gelmediği sürelerde oyuna küsen) Onuralp'e çok uzun süre şans tanıması sonrası oyun disiplininden kopan milliler oyunun tamamen Litvanya'nın kontrolüne geçmesine engel olamadı. Özellikle son 5 saniye içinde potamızda gördüğümüz üç sayı ve sonrasında yapılan top kaybı ile gelen turnike oyun konsantrasyonumuzun ne kadar düştüğünü gözler önüne sererken, son 10 dakikaya 73-54'lük Litvanya üstünlüğüyle girildi. 

Final periyodunda iki takım da amaçsız ve rotasyonlarını değerlendirmeye yönelik kadrolarla sahada kalınca maçın sonunda skorbordda farklı Litvanya üstünlüğü görüldü: 66-94. Ümit Milli Takımımız'da Ragıp Berke Atar 17 sayı - 5 ribauntle en skorer isim olurken, Şehmus Hazer 10 sayı - 3 ribaunt ve Muhaymin Mustafa da 9 sayı - 6 ribauntla karşılaşmayı tamamladılar. 

4 yorum:

  1. maçın ilk kısmını kötü oynarsın tamam da ikinci kısmında da aynı şekilde aynı cidiyetsizlik ile devam etmek ve rezil olmak. hiç yakışmadı.

    YanıtlaSil
  2. Maçın sadece başı deil her bölümü iyi olması lazım. başten kaybedersen moralman zaten yenilirsin.

    YanıtlaSil
  3. Anthony Hopkins16 Temmuz 2018 15:42

    Milli takım maçı kendi elleri ile satmış bulunuyor. Resmen alın biz oynamayacağız siz kazanabilirsiniz dediler. Sırf bu yüzden nba dışında olan maçları seyretmemeye özen gösteriyorum. İnsanı cidden kanser ediyorlar.

    YanıtlaSil
  4. Litvanya'nın dişli bir rakip olduğunu biliyordum fakat bizim takım da biraz hantal oyun oynadı.

    YanıtlaSil