22 Temmuz 2018 Pazar

İzlandalı Sverrisson'dan triple-double

FIBA U20 Europe Avrupa Şampiyonası'nın son günü turnuvanın ilk triple-double'ına sahne oldu. İzlanda ve Romanya arasındaki 15.lik maçında İzlanda'lı Jon Arnor Sverrisson 13 sayı - 12 ribanut - 14 asistlik performansıyla Avrupa Şampiyonası'nın ilk triple-double'ını yaptı. İzlanda'nın Romanya'yı 103-84 yenerek Avrupa on beşinciliğini elde ettiği maçta takımının galibiyetinde önemli rolü oynayan Sverrisson yine de İzlanda'nın Division B'ye düşmesine engel olamadı. 

FIBA U20 Europe İzlanda - Ukrayna Jon Arnor Sverrisson

Turnuva genelinde İzlanda'nın ilk beş rotasyonunda yer alamayan; kenardan gelerek zaman zaman katkı veren 20 yaşındaki Sverrisson, bugüne kadar en iyi maçını İtalya karşısında 11 sayı - 3 asistlik performansıyla çıkarmasına rağmen, sahaya ilk beş çıktığı son maçta zayıf Romanya karşısında en azından turnuva istatistiklerine adını başarıyla yazdırmayı başardı. Genç guard'ın triple-double performansı Sverrisson'un şampiyona istatistiğini 5.3 sayı - 2.7 ribaunt - 3.6 asiste yükseltti. 

7 yorum:

  1. İzlandanın oyununa hayran kaldım. Özellikle Jon Arnor izlandayı resmen sırtladı. Rekabetin yüksek olduğu bir karşılaşmaydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamlarda isim Jon Arnor olunca basketbol biliyor demek oluyor sanırım. Jon Arnor Stefansson da son 15 yılın en iyi İzlandalısıydı. Bakalım Sverrisson bayrağı devralabilecek mi?

      Sil
    2. gerçekten son yıllarda futbolda olduğu gib basketbolda da büyük bir çıkış yakaladılar ülkece. yatırımların temelini alıyotlar.

      Sil
  2. İzlandalı Sverrisson 13 sayı - 12 ribanut - 14 asistlik performansıyla maçı taşımayı başardı. 2 yıldır İzlanda çok güzel bir oyun sergiliyor.

    YanıtlaSil
  3. Jon Arnor Sverrisson avrupa karşılaşmalarında çok güzel bir performans sergiledi. Çok iyi hazırlandığını söylemek yanlış olmayacaktır.

    YanıtlaSil
  4. izlanda takımı çok iyi dünyada öndeler

    YanıtlaSil
  5. Sverrisson son zamanlarda kondisyon programını değiştirdi diyorlar demek ki doğruymuş adam kendini ikiye katladı.

    YanıtlaSil