3 Temmuz 2018 Salı

Genç Milliler farklı galibiyete sevinemedi

FIBA U17 World Cup A Grubu'ndaki üçüncü maçında Dominik Cumhuriyeti'yle karşılaşan U17 Milli Takımımız sahadan farklı şekilde 95-62 galip ayrılmasına rağmen üçlü averajla grupta üçüncü sırayı aldı ve ikinci turda zorlu bir eşleşmeye kaldı. İlk çeyreği 16-16 biten maçın ikinci çeyreğinden itibaren Ömer Yasir Küçük ve Mustafa Kurtuldum'un önderliğinde farkı açan ve rahat bir galibiyet elde eden milliler grupta 3 maçın ikisini kazanmalarına rağmen, Porto Riko ve Avustralya ile olan üçlü averajda dezavantajlı konumda olunca grupta üçüncü sırayı aldılar. Milli Takımımızın ikinci turdaki rakibi ilerleyen saatlerde ABD - Sırbistan maçının kaybedip B Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan ekip olacak.

FIBA U17 World Cup Türkiye - Dominik Mustafa Kurtuldum

İkinci çeyrekteki dominant oyunuyla ilk yarısını da 43-23 önde tamamladığı karşılaşmanın ikinci yarısında rahat bir şekilde farkı korumasını bilen gençlerimiz, Furkan Haltalı ve Mustafa Kurtuldum'un sayılarıyla galibiyete uzanırken, Mustafa Kurtuldum 5/8 üç sayı isabetiyle 31 sayı - 7 ribaunt - 4 asistlik bir performans sergileyerek takımımızın en skorer ismi oldu. Mustafa'nın yanında Furkan Haltalı 16 sayı - 11 ribaunt - 2 blokla double-double yaparken, Önder Atun 10 sayı - 3 ribaunt - 2 top çalma, Ömer Yasir Küçük 4 sayı - 4 ribaunt - 7 asist ve Alperen Şengün 6 sayı - 14 ribaunt - 5 asist ile dikkat çeken istatistikler elde eden diğer oyuncularımız oldular. Takım istatistiklerinde ise rakibine ciddi bir üstünlük kuran gençlerimiz, ribauntlarda 67-40, asistlerde 24-6 üstünlük sağlayıp, Dominik Cumhuriyeti'ni 1/19 üç sayı isabetinde tuttular. 

2 yorum:

  1. Sırbistan yenilmeyecek takım değil, basit top kayıplarının önüne geçebilmek oldukça önemli olacak.

    YanıtlaSil
  2. Mustafa Kurtuldum gerçekten başarılı ve yıldızı parlak bir kardeşimiz oldukça keyifli bir maç izlettirdi bize ama dediğiniz gibi ne yazık ki Genç Milliler farklı galibiyete sevinemediler allah yar ve yardımcıları olsun.

    YanıtlaSil