15 Temmuz 2018 Pazar

Furkan Korkmaz 76ers'ı galibiyete taşıdı

Milli basketbolcumuz Furkan Korkmaz dün akşam Philadelphia 76ers'ın NBA Summer League'te Milwaukee Bucks'ı 91-89 yendiği karşılaşmada son dakika içindeki performansıyla takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Karşılaşmanın son 50 saniyesine 82-89 geride giren 76ers adına kalan sürede 5 sayı - 1 asist - 1 ribauntluk bir performans sergileyen ve maçı kazandıran basket faulü kaydeden Furkan karşılaşmayı da 19 sayı - 4 ribaunt - 2 top çalma - 1 asistle tamamladı.


Furkan Korkmaz - NBA Summer League

50 saniye kala aldığı savunma ribaundu sonrası topu hızlıca rakip sahaya taşıyan ve Isaiah Miles'ın üçlüğüne asist yapan Furkan, sonrasında önce rakibine hücum faul yaptırıp ardından da hücumda kendisine 3 sayılık atış halinde yapılan serbest atışların ikisini sayıya çevirirken, bitime 3 saniye Sixers 2 sayı gerideyken kaydettiği basket faulle de galibiyeti getiren isim oldu. Maçın son 50 saniyesinde 9-0'lık bir seri yakalayan 76ers'ın aynı zamanda en skorer ismi olan Furkan Korkmaz 2/5 üç sayı, 6/13 saha içi ve 5/6 serbest atış isabeti yakaladı. Furkan'ın maç highlightlarına aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz. 

3 yorum:

  1. Tebrikler Furkan, muhteşemn bir son dakika performansı. Furkan istikrar problemini de çözerse bu sezon Sixers'ta dakika almaya başlar. Üçlüklerinin girmediği günlerde de skor ve savunma anlamında ayakta kalmayı öğrenmeli.

    YanıtlaSil
  2. Salvador Dalí15 Temmuz 2018 15:15

    Furkandan beklenen mükemmel bir oyun. Başlıkta da sizin belirttiğiniz gibi resmen takımı sırtlayarak taşıdı.

    YanıtlaSil
  3. öncelikle furkan korkmaaz ı tebrik ediyorum furkan korkmaz oldukça iyi performans sergileyen oyuncudur.

    YanıtlaSil