1 Ekim 2016 Cumartesi

Yeni sezonun rekabeti: Tofaş - Yeşilgiresun

Sezon öncesi hazırlık döneminin dikkat çeken iki takımı Tofaş ve Yeşilgiresun Belediye arasında bugün oynanan hazırlık maçı, izlerken verdiği seyir zevki nedeniyle daha sezon başlamadan bana bu sezonun en çok zevk veren/verecek rekabeti olacağı izlenimini verdi. Belki iki takım da sıralamada alacakları yerler itibariyle sezonun en kaliteli basketbolunu izlettirmeyecekler; fakat genç Türk basketbolcuların önemli süreler aldığı kadroların sahada vereceği mücadele, hiç şüphem yok ki, 1.5 saatimizi ayırdığımız için pişman etmeyecek bizi. 


Bugünkü mücadele de başından sonuna kadar güzel bir çekişmeyle geçerken iki takımda da önemli süre alan genç oyuncularımız performanslarıyla bizleri mutlu ettiler. Karşılaşma 91-84 Yeşilgiresun Belediye üstünlüğüyle tamamlanırken, galip takımın genç forveti Okben Ulubay 19 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Okben neredeyse maçın tamamında oynayıp (38.5 dakika) 5/7 üç sayı, 7/11 de saha içi isabeti sağlarken, 5 asist - 3 ribaunt - 1 top çalma ve 1 blok istatistikleriyle de başarılı bir maç çıkardı. Giresun ekibinde bir diğer genç oyuncu Emircan Koşut 27 dakika oyunda kalarak 6/6 saha içi isabet ile 14 sayı - 5 ribaunt - 1 top çalma - 1 blokla etkili olurken, her geçen gün pivot özelliklerini yukarı taşıdığını da bir kez daha gösterdi. Genç guardlarımızdan Doğuş Özdemiroğlu ise 16 dakikada 3/4 üç sayı isabeti ile 12 sayı - 3 ribaunt - 1 asist yaparak maçı tamamladı. İstatistikleri bir kenara bıraksak bile, Okben'in top elindeykenki özgüveni, el üzerinden el yakan topları korkusuzca potaya göndermesi, Emircan'ın pota altındaki duruşu yanında, rakibe önemli bir tehdit yaratan orta mesafe şutları ve Doğuş'un da savunmasına ek olarak giderek geliştirdiği hücum yönü Yeşilgiresun'un bu sezon başlattığı gençlere yönelme hamlesinin, henüz sezon başlamadan meyvelerini vermeye başladığının açık bir göstergesi oluyor. 


Tofaş'ta da genç isimleri ön planda seyretme imkanı bulduk. Yiğit Arslan süre aldığı 25 dakikada 3/6 üç sayı isabeti ile 11 sayı - 2 top çalma - 1 ribaunt istatistiği yakalarken, Kadir Bayram 13 dakikada 2/2 üç sayı ile 8 sayı kaydetti. Hem Yiğit hem de Kadir süre aldıkları dakikalarda beklentileri karşılarken, özellikle Yiğit'in takımda elle tutulur süreler almaya hazır olduğu ve ciddi katkılar verdiği gözden kaçmadı. Şimdi sıra istikrarı yakalamakta. 

Hal böyle olunca hemen fikstürü açıp ligdeki maçın tarihine bakmadan edemedim. İlk maç 7 ocakta Giresun'da. Umarım o zamana kadar bu kadro yapısı ve oyuncular korunmaya devam eder de, yine bugünkü maçın güzelliğinde, zevkinde bir mücadele izleme fırsatı buluruz. Hem de takımlarını yanlız bırakmayacağına emin olduğumuz Giresun taraftarı önünde. 

0 comments:

Yorum Gönder