15 Ekim 2016 Cumartesi

BSL - 2. Haftaya Bakış: Beşiktaş - Uşak Sportif

Beşiktaş Sompo Japan 87-65 Muratbey Uşak Sportif

Haftanın ilk maçında, geçen hafta FIBA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldıktan sonra son şampiyon Fenerbahçe Ülker'i de yenerek sezona iyi başlayan Muratbey Uşak Sportif, geçen hafta ligden düşmesine kesin gözüyle bakılan TED Koleji'ni 42 sayı farkla mağlup eden Beşiktaş'a konuk oldu. Uşak'ın geçen haftaki oyunu göz önüne alındığında heyecanla beklenen mücadelede ise beklentiler karşılanmadı. İlk periyottan itibaren oyunun kontrolünü akışkan hücumu ve sıkı savunmasıyla eline Beşiktaş, kendi seyircisinin önünde Uşak'ı 87-65'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Sezonun ilerleyen haftaları için oldukça olumlu sinyaller veren Beşiktaş'ta Earl Clark, 8/10 saha içi isabet ile 20 sayı, 6 ribaunt, Kyle Weems 12 sayı, 4 ribaunt, 3 asist ile oynarken sezon başında transferi bir hayli eleştirilen Vladimir Stimac 19 sayı ve 7'si hücum toplam 15 ribaunt ile oynadı. Oldukça uyumlu ve keyifli bir görüntü çizen Beşiktaş, Micheal Roll (6), Micheal Thompson (6) ve Kenan Sipahi (4)'in katkılarıyla 22 asist ile karşılaşmayı tamamladı. Muratcan Güler ve Sertaç Şanlı'nın da performansları ile alkış topladığı mücadelede, Beşiktaş adına olumsuz tek not iki hafta itibariyle oldukça müsait pozisyonlarda olmasına rağmen 2/9 üçlük isabetiyle mücadele eden DJ Strawberry'nin şut ritmini henüz bulamaması oldu.

Uşak cephesine geldiğimizde ise, geçen hafta Fenerbahçe karşısında 30 sayı, 12 ribaunt ile takımına galibiyeti getiren Shaq McKissic, Beşiktaş tarafından oldukça iyi savunuldu. Kolay şut imkanı bulamayan McKissic mücadele boyunca sadece 4 şut kullanırken bunların 3'ünde isabeti bulmayı başardı. Ayrıca 6/6 serbest atış ile oynayan McKissic mücadeleyi 12 sayı, 1 ribaunt, 1 asist ile tamamladı. Geçen haftanın bir diğer önemli ismi Darryl Monroe ise bu maçta takımı adına direnen ender isimlerdendi. 19 sayı, 11 ribaunt ve 2 asist ile oynayan Monroe, oyun içindeki devamlılığını ve tercihlerini geliştirebilirse ne kadar tehlikeli olabileceğinin sinyallerini verdi. Uşak'ta ayrıca Mark Lyons 12 sayı, 4 asist ile oynarken Berkay Candan 7 sayı, 5 ribaunt ile mücadeleyi tamamladı.

TESPİT: Bulduğu boş şut pozisyonlarından yararlanamayan ve 4/26'lık üçlük yüzdesiyle mücadele eden Uşak Sportif'te uygun şut pozisyonu yaratma konusunda sıkıntıların olduğu göze çarptı. Takımın skorer ismi McKissic'in sadece 4 şut kullanabilmesinin yanı sıra hücum setlerindeki opsiyonların kısıtlılığı göze çarpan Uşak'ta bu duruma müdahele edilmeli gibi görünüyor. Bu kısıtlılıkdaki etkenlerden birinin de takımın geri kalanıyla oldukça uyumsuz görünen Jeremy Hazell'ın kötü oyunu olduğu söylenebilir. Hem FIBA Şampiyonlar Ligi'nde hem de ligin ilk iki haftasında gerek tercihleri, gerek kötü savunması ve de uyumsuzluğu ile oldukça göze batan Jeremy Hazell, rakipler için tehlike arz etmezken kısıtlı bütçesiyle oldukça olumlu yabancı transferler yapmayı başaran Uşak Sportif için bir sorun teşkil ediyor. Jeremy Hazell'ın performansını arttıramaması durumunda -ki bana kalırsa yalnızca iki hafta geçmesine rağmen artıramayacak gibi duruyor- yerine alınacak yeni bir yabancı oyuncu Uşak Sportif'in hücum opsiyonlarını zenginleştirebilir ve Mark Lyons, Shaq McKissic ve Darryl Monroe ile kurulan ümit verici iskelete oldukça fayda sağlayabilir.

0 comments:

Yorum Gönder