24 Ekim 2016 Pazartesi

Ricky Ledo'yu kontrol edebilmek

Sezonun dikkat çeken takımlarından YeşilGiresun Belediye'nin ilk 3 hafta itibariyle en etkili ismi ABD'li guard'ı Ricky Ledo oldu. Üç maçta 18 sayı - 7 ribaunt - 2.3 asist ve 2 top çalma ortalamaları yakalayan Ledo, YeşilGiresun'u takip eden birçok basketbolseverin de beğenisini kazandı. Özellikle hırsı, enerjisi ve atletizmiyle durdurulması oldukça güç bir skorer izlenimi veren Ledo hakkında, önümüzdeki sezon Giresun temsilcisinde kalmasının pek olası olmadığı, Avrupa'da iddialı bir takım forması giyeceği yönünde tahminler yapılmakta. 


Geçtiğimiz sezon NBA Development League'de de skorer yönü hakkında olumlu izlenimler edindiğimiz (20.1 sayı - 6.4 ribaunt - 2.5 asist) Ledo'nun henüz 3 maçlık BSL performansı sonrası, Avrupa kariyeri hakkında yorum yapmak için belki de oldukça erken. Yetenekleri konusunda şüphemiz olmayan ABD'li 2 numaranın en önemli sıkıntısı ise zaman zaman enerjisini kontrol edemeyip, daha fazlasını yapmak isterken hatalar yaparak mental olarak oyundan düşmesi. Bunun en canlı örneğini Fenerbahçe maçında Bogdanovic ile yaşadığı gerilim sonrası, oyunu kişiselleştirip aşırı zorlamasıyla izledik. Maçı 17 sayıyla tamamlasa da, 6/14 ikilik 1/9 üçlük yüzdesi ve yaptığı 4 top kaybı, belki de Giresun'un oyunu alıp koparabileceği dakikalarda maçın başa baş gitmesine ve Fenerbahçe'nin sonradan kontrolü ele geçirmesine neden oldu. Vesely'nin kendisine yapmış olduğu sert faul sonrası kontrolünü kaybetmesi de belki de bu mental düşüş sonrası yaşanmış bir olaydı. 

Sonuçta her takım Ricky Ledo gibi hücum yönü güçlü, atletik ve hırslı bir skoreri olmasını ister. Fakat Ledo gibi oyuncuları hem sahada hem de saha dışında kontrol edebilmek, gerektiğinde birkaç dakika nefes alıp, beynine oksijen gitmesini sağlamak da coach'ların dikkat etmesi gereken önemli bir unsur. Ledo Giresun'da kaldığı süre içinde muhtemelen takımın en skoreri, ve hatta belki de en ribauntçu ismi olacak. Fakat kişisel kariyerini yükselerek sürdürebilmesi, devamlılığı sağlaması ve verimliliğini yükseltmesine bağlı. Unutmamak lazım ki, kontrolsüz güç güç değildir. Ledo'yu kontrol edebilmek de onun kariyeri için yapılması gereken en önemli adımdır. 

0 comments:

Yorum Gönder