1 Ekim 2016 Cumartesi

Bundesliga'da 2.haftanın görünümü

Almanya Erkekler Basketbol Ligi Bundesliga'da ikinci hafta maçları biri dışında tamamlandı. Yarın oynanacak Ratiopharm Ulm - EWE Baskets Oldenburg maçıyla tamamlanacak ikinci haftada oynanan maçlar sonunda beş takım 2'de 2 yaparak namağlup unvanını korudu. Brose Basket Bamberg, Bayern Münih, Eisbaren Bremerhaven, Göttingen ve Alba Berlin çıktıkları iki maçlarını da kazanan takımlar olarak ligin zirvesine yerleştiler.


Bu beş takım içinden en yakından takip ettiğimiz Alba Berlin, coach Ahmet Çakı ve oyun kurucu Engin Atsür yönetiminde bu hafta çok kritik bir galibiyet aldı. Son 4 dakikaya geride giren; fakat Engin'in liderliğinde (son 4 dakika: 5 sayı - 3 asist) önemli bir geri dönüş yapan Alba Berlin, Science City Jena'yı deplasmanda 77-73 mağlup etmeyi başardı. Alba'da Elmedin Kikanovic 24 sayı - 6 ribaunt ile en skorer isim olurken, Engin Atsür 11 sayı - 6 asist - 3 ribaunt ile onu takip etti.


Dün oynanan diğer maçlarda Brose Bamberg deplasmanda Braunschweig'i 96-48 ile ikiye katlarken, Darius Miller 16, Elias Harris ve Nicolo Melli ise 12'şer sayı kaydettiler. Bayern Munchen'in yine deplasmanda Rasta Vechta'yı 74-65 yendiği karşılaşmada ise Jospeh Lewis 17 sayıyla takımının en skoreri olurken, Kyan Anderson 14 sayı - 4 asist, De'mon Brooks da 14 sayı - 5 ribaunt - 2 blokla ona destek oldular. Eisbären Bremerhaven son çeyreğine 8 sayı geride girdiği maçta kendi sahasında Phoenix Hagen'i 91-81 ile mağlup ederken; MHP RIESEN Ludwigsburg deplasmanında yine etkili bir son periyot perfromansı sahaya koyan BG Göttingen 74-71'lik galibiyetle 2'de 2 yapan beşinci takım oldular.

Diğer ikinci hafta maçlarında alınan sonuçlar ise şu şekilde oldu:

Telekom Baskets Bonn - Fraport Skyliners: 74-60
Walter Tigers Tübingen - Giessen 46ers: 78-66

0 comments:

Yorum Gönder